Prekybos centrai vėl kelia kainas

Alfa.lt

 

Neseniai atpiginę daugybę maisto produktų, kai kurie Lietuvos prekybos centrai pradėjo kelti jų kainas – esą nepavyko susitarti su gamintojais. „Lietuvos rytas“ rašo, kad pirmoji kainų mažinimo vajų prieš daugiau nei mėnesį pradėjusi „Norfa“ kai kuriuos daugiausia atpigintus maisto produktus vėl buvo priversta pabranginti.

„Kainas puolėme mažinti savo iniciatyva. Tikėjomės, kad tam pritars tiekėjai ir taip pat atpigins savo produkciją. Tačiau derybos su kai kuriais gamintojais, ypač didžiaisiais, nebuvo sėkmingos“, – būtinybę vėl grąžinti senas kainas aiškino „Norfos“ prekybos tinklo vadovas Dainius Dundulis.

 

„Maxima“ dalį prekių pabrangino, dalį – atpigino. Tuo tarpu „Iki“ ir „Rimi“ parduotuvėse, kurios prieš mėnesį kainas mažino kukliau nei konkurentai arba visai jų nekeitė, dabar labiau pastebimos pigimo tendencijos.

 

„Kainas keičiame nuolat – vienus produktus piginame, kitus vėl pradedame pardavinėti kaip ir anksčiau. Taip darome stebėdami pirkėjų elgesį: jei kuri nors prekė neišpopuliarėja, bandome piginti kitą“, – aiškino „Maximos“ atstovė Renata Saulytė.

 

Prekybininkai tvirtina, kad kai kurie maisto produktai pastarąjį mėnesį brango ne jų, o tiekėjų iniciatyva. Praėjusį mėnesį vėl pradėjo brangti ir prieš Jonines kiek atpigę alkoholiniai gėrimai, tačiau gėrimų kainas keitė ne gamintojai, o patys prekybos centrai.