2000-ąjį įvartį "Atlantui" įmušė puolėjas iš Mažeikių

Futbolas.lt

 

Prieš savaitę Klaipėdos „Atlantas” peržengė 2000 įvarčių, įmuštų Lietuvos čempionatuose, ribą. Jubiliejinį įvartį praėjusį šeštadienį į Klaipėdos „Akademijos” vartus įmušė buvęs Lietuvos jaunimo rinktinės puolėjas Gintas Podelis. Klaipėdos krašto dienraštis „Vakarų ekspresas” siūlo susipažinti su istorinio įvarčio autoriumi.

 

Ginto Podelio vizitinė kortelė
Gimimo data: 1986 m. gruodžio 1 d.
Gimimo vieta: Mažeikiai
Ūgis: 184 cm
Svoris: 81 kg

Pirmasis treneris: Saulius Vertelis (Mažeikiai)
Debiutas „Atlante”: 2009 m. gegužės 2 d. Kretingoje per rungtynes su „Minija” (4-1).
Pirmasis įvartis „Atlante”: 2009 m. gegužės 15 d. Klaipėdoje per susitikimą su Gargždų „Bangele” (5-0).
Žaidė: „Mažeikių” klube, „Kauno jėgeriuose” ir „Šilutėje”.
Šeimyninė padėtis: nevedęs.

 

Šiemet „Atlante” debiutavęs G. Podelis gimė Mažeikiuose, kur futbolas yra mėgstamas.  Nors Ginto tėvas buvo tinklininkas, bet sūnų pakerėjo ne rankomis mušamas, o kojomis spardomas kamuolys.

 

Didelės įtakos G. Podelio pasirinkimui turėjo ir ta aplinkybė, jog už jį ketveriais metais vyresnis brolis Valdas jau lankė futbolo treniruotes. Tais laikais jaunimą pasirinkti futbolą traukė ir Mažeikių „Romar” klubo pasiekimai.

 

G. Podelis lankyti futbolo treniruotes pradėjo pas dabartinį „FBK Kauno” vyriausiąjį trenerį Saulių Vertelį. Savo auklėtinį S. Vertelis iki šiol laiko savo akiratyje: „Perspektyvus vaikas buvo. Jis buvo kviečiamas į įvairaus amžiaus Lietuvos rinktines. Gintą jaunystėje net Donecko „Šachtar” treneriai buvo nužiūrėję. Tačiau įvairios „buitinės” traumos jam sutrukdė dar labiau atsiskleisti. Dar nebaigęs vidurinės mokyklos mano auklėtinis išvyko į Kauną. Taip atsitiko, kad man atvykus dirbti į Kauną, jis neilgai užsibuvo „Kauno jėgeriuose” ir buvo paskolintas kitoms komandoms. Neslepiu, kad jį ir daugelį kitų 1986 metais gimusių savo mokinių norėčiau matyti savo dabartinėje ekipoje. Geri berniukai buvo, o dabar jie suvyriškėjo.”

 

Daug vilčių su G. Podeliu siejo ir „Atlanto” vyriausiasis treneris Šenderis Giršovičius, kuris iš „žemaitukų” lipdė stiprią Klaipėdos komandą. Deja, prieš šių metų čempionato pradžią trenerio vizija patyrė nesėkmę, nes „Atlantas” atsidūrė II lygoje. Ne paslaptis, jog atlantiečius, tarp kurių buvo ir G. Podelis, užvaldė pesimistinės nuotaikos. „Atlanto” naujokui nuotaika pagerėja po įmuštų įvarčių, po draugiškų tarptautinių rungtynių, per kurias Gintas gali pamatyti, ko yra vertas.

 

G. Podelis per šešerias šiemet „Atlante” žaistas rungtynes pelnė keturis įvarčius. Kai futbolininkas į „Akademijos” vartus įmušė 2000-ąjį įvartį, apie tai net nežinojo.

„Apie tai man pasakė 23 minutę aikštėje pasirodęs R. Žvingilas. Aišku, malonu pelnyti tokį įvartį”, – sakė jubiliejinio smūgio autorius.
Paklaustas apie šeimyninę padėtį, Gintas nedviprasmiškai atsakė: „Kol kas esu viengungis, bet neilgam. Jau rugpjūtį žadu švęsti vestuves su savo išrinktąja Vaida iš Kuršėnų.”

 

Nuo liepos 1 dienos prasidės futbolininkų migracija. G. Podelis apie savo ateitį nieko konkretaus pasakyti negalėjo: „Nežinau, kaip viskas apsisuks. Kas galėjo pagalvoti, kad man teks žaisti II lygoje. Todėl ką nors prognozuoti bijau.”