Tirkšlių vidurinėje skambėjo lietuviškos dainos (Foto)

Praėjusią savaitę, kovo 9 d., antradienį Tirkšlių vidurinėje mokykloje aidėjo smagios lietuviškos dainos. Antrą kartą organizuotas Mažeikių rajono ugdymo įstaigų vokalinių kolektyvų koncertas sulaukė ir mokinių ir mokytojų dėmesio. Mažutė salė vos talpino norinčiuosius pasiklausyti saviškių ir svečių dainavimo.

Lietuvos nepriklausomybės 20-mečiui paminėti skirtas koncertas – vienas iš  tęstinio Pilietinio ir tautinio ugdymo projekto vykdyto “Tik žmonėse žmogus gali pažinti save” renginių. Renginio organizatorės direktoriaus pavaduotoja ugdymui Daiva Abrutienė ir muzikos mokytoja Virginija Letukienė džiaugėsi, kad į kvietimą dalyvauti šventiniame koncerte “Tagul skamba dainos mylimoj tėvynėj” atsiliepė nemažas būrys muzikos mylėtojų iš  M.Račkausko gimnazijos, Sodų, Pavasario, Ventos vidurinių mokyklų, Balėnų pagrindinės mokyklos, Žiburėlio pradinės mokyklos.

 
Kas galėtų paneigti, kad muzika žodžiui užaugina sparnus, o dainuojantys žmonės panašūs į angelus? Smagu, kad ir Tirkšliuos, anot Maironio, dar “skamba jaunas dainų aidas!”

Kovo 10 d. trečiadienį, Tirkšlių vidurinės mokyklos Mokinių taryba sveikino Lietuvą su 20-uoju gimtadieniu: organizavo  pilietinę akcija „Spalvos Lietuvai“. Istorijos mokytoja Jurga Kaminskaitė paruošė informacinį stendą „Didžiuojuosi, kad esu lietuvis”, taip pat vedė istorinės atminties pamokas, o dailės mokytoja Sigita Ožinskaitė kartu su vienuoliktokais organizavo piešinių parodą skirtą Lietuvos nepriklausomybės dienai.

 

{vsig}2010-03-15_tirksliai{/vsig}

{parasas}