V.Adamkus: sprendimas didinti mokesčius – apgailėtinas, bet negalime leisti bankroto

Valstietis.lt

 

Prezidentas Valdas Adamkus Vyriausybės siūlymus didinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) vadina apgailėtinu, bet sako, kad jam nepateikiama kita alternatyva – teliktų tik valstybės žlugimas.

„Bendrai žiūrint iš žmogiškojo taško aišku, kad tai yra apgailėtina, kad turime imtis šitų žingsnių. Aš tuo klausimu kalbėjau su premjeru, pasakiau labai aiškiai, kad mano pažiūra nesikeičia – bet kokie mokesčių didinimai tikrai yra sunkiai pakeliami Lietuvos žmonėms. Bet jeigu klausimas yra toks, kaip man pateikiama – ar mes žlungame, arba mes turime pasidalinti naštą visi Lietuvos žmonės, tai su apgailestavimu reikia priimti tai”, – žurnalistams sakė šalies vadovas.

 

Jis pridėjo, kad negalime valstybėje leisti bankroto, bet dar reikia paieškoti būdų, kad sunkmetis visus paliestų vienodai.

„Kaip ten bebūtų, mes negalime leisti valstybėje bankroto, žlugimo, viso finansinio kracho, tada tikrai paliesime visus Lietuvos žmones. Sunkmetis, reikia dalintis, bet aš galvoju, kad reikia dar paieškoti šaltinių ir išlyginti apkrovimą, kad visi neštume tą patį svorį, nes yra žmonių, kurie šiandien jau sunkiai pragyvena, jei mes dar pabloginsime sąlygas, tai ką tada daryti?” – klausė prezidentas.

Vyriausybė trečiadienį nutarė Seimui siūlyti didinti PVM 2 punktais iki 21 proc., iki kitų metų pabaigos paliekant lengvatas kompensuojamiems vaistams ir knygoms, taip pat mažinti motinystės išmokų lubas.

 

www.valstietis.lt