Latvijoje bankrutavo "Topo centrs"

 ANT.LT

Rygos centrinio rajono teismas paskelbė apie bendrovės SIA „Topo centrs” – lietuviškojo elektronikos ir buitinės technikos parduotuvių tinklo – bankroto procedūros pradžią. IA „Topo centrs” nemokumo procesas buvo pradėtas 2008 m. spalio 27 d. gavus kompanijos UAB „AG Trade” pareiškimą. Praėjusių metų lapkričio 14 d. bendrovė SIA „Topo centrs” buvo pripažinta nemokia.

 

Nemokumo registro duomenimis, bendrovės kreditorių susirinkimo metu buvo nuspręsta pradėti bankroto procedūrą. Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į tai, kad bendrovė jau pusę metų nevykdo ūkinės veiklos. Kaip sakė SIA „Topo centrs” nemokumo proceso administratorė Rita Jureviča, po pirmojo kreditorių susirinkimo buvo pateikta reikalavimų už daugiau nei 3,1 mln. latų.

 

Tačiau reikalavimais pripažinta suma siekia 355 tūkst. latų. Praėjusių metų spalį lietuviškų buitinės technikos ir elektronikos parduotuvių „Topo centrs” tinklas pranešė, kad laikinai stabdo savo veiklą Latvijoje. Tuomet kompanijos atstovai neigė, kad traukiasi iš Latvijos rinkos.

 

www.ant.lt