Sekmadienio receptas…

Keptas rabarbarų desertas

Jums reikės:
apie 1,5 kg rabarbarų lapkočių,
apie 200 g cukraus,
50 g rudojo cukraus,
3 kiaušinių,
2 šaukštų šviežiai spaustų citrinų arba apelsinų sulčių,
¼ arbatinio šaukštelio maltų muskatų,
1 šaukšto miltų.


Tešlai:
apie 150 g miltų,
apie 100 g stambių avižinių dribsnių,
apie 100 g rudojo cukraus,
apie 100 g smulkintų riešutų,
1 citrinos arba 1 apelsino tarkuota žievelė (arba abiejų vaisių tarkuotų žievelių),
žiupsnelio druskos,
200 g sviesto.

Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 180º C.
Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti gabaliukais.

Kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakti kartu su cukrumi. Į dubenį sudėti supjaustytus rabarbarus, sukrėsti išplaktus kiaušinius, supilti citrinų arba apelsinų sultis, suberti maltus muskatus, miltus, viską sumaišyti ir palaikyti apie 10 min.

Tešlai sumaišyti persijotus miltus, avižinius dribsnius, cukrų, susmulkintus riešutus, tarkuotas citrinų ir apelsinų žieveles, druską. Šaltą sviestą supjaustyti gabaliukais arba sutarkuoti stambia tarka ir pirštais įmaišyti į miltus taip, kad susiformuotų žirnio dydžio trupinėliai.

Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu, sudėti paruoštus rabarbarus, juos tolygiai paskleisti inde, ant viršaus užtrupinti tešlos masę, dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 min., kol viršus gražiai pagelsta. Iškeptą pyragą palaikyti formoje, kad atvėstų, tada pjaustyti ir valgyti.

Iškepto pyrago viršų galima apibarstyti miltiniu cukrumi.

 

SKANAUS…