Netikėta trauma ar sunki liga finansiškai pakirstų 9 iš 10 lietuvių

 

Daugiau nei 92 proc. lietuvaičių įsitikinę, kad sunki liga ar nelaimė, jiems būtų ir stiprus finansinis smūgis, – atskleidė Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos užsakymu balandį „Vilmorus” atlikta apklausa. Beveik du penktadaliai respondentų pripažino, kad jų finansinė padėtis taptų nepakeliama, o kiek daugiau nei 50 proc. – kad pastebimai pablogėtų. Tuo tarpu net 85 proc. žmonių prisipažįsta finansiškai nepasirengę tokiam scenarijui, 13 proc. – iš dalies pasirengę ir tik 2 proc. – visiškai pasirengę.


„Nors dauguma gyventojų bijo sunkios nelaimės ar ligos, tačiau atkakliai nieko nedaro, kad tokiai situacijai pasiruoštų – dėl to didėja ir bendras nesaugumo jausmas visuomenėje, daug tikimasi iš valstybės, o nieko negavus arba gavus per mažai keikiama valdžia. Vis dėlto kiekvienas yra savo laimės ir finansinio saugumo kalvis – nepasirūpinus tuo šiandien, rytoj gali būti per vėlu, o būtent gyvybės draudimas ir gali užtikrinti finansinį saugumą nelaimės ar netekties atveju”, – sakė Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos (LGDĮA) prezidentas Artūras Bakšinskas.

2009 balandžio mėnesį atliktos apklausos rezultatai taip pat atskleidė, kad saugiausiai dėl finansų nelaimės atveju jaučiasi visuomenės grupės, gyvenančios iš valstybės mokamų išmokų arba artimųjų kišenės. Mažiausiai dėl finansinės padėties jaudinasi nuo valstybės priklausantys pensininkai, motinystės/tėvystės atostogose esantys asmenys bei jaunimas – kad jų ištekliams liga nėra baisi, nurodė 11-19 proc. šių grupių atstovų. O visų menkiausiai galimai traumai ar ligai pasiruošę vidutinio amžiaus mažesnių miestų gyventojai – beveik trečdalis jų neturi atsarginio plano.

 

 

www.infomazeikiai.lt