Operatyvus informacijos iš piliečių priėmimas

 

Siekdama gerinti patrulių darbo organizavimą ir užtikrinti operatyvų informacijos iš piliečių priėmimą, Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Viešosios policijos valdyba parengė informacinio pranešimo blanką. Šį blanką dirbantys patrulių padalinių pareigūnai privalo turėti maršrute (poste) ir įteikti jį asmenims, besikreipiantiems į patrulius ir norintiems policijai pranešti turimą informaciją. Tokiu būdu pareiškėjams bus paprasčiau ir patogiau perduoti turimą informaciją (pareiškėjai informaciją išdėstys raštu, nevykdami į policijos įstaigą).

 

 

Patrulis į jį besikreipiančiam asmeniui turi pateikti blanką, o gavęs jį užpildytą-įteikti pareiškėjui blanko priėmimo šaknelę. Čia bus nurodomas ir telefono numeris, kuriuo pareiškėjas galės pasiteirauti apie informacijos tikrinimo eigą.

Tuo atveju kai asmuo nori perduoti informaciją anonimiškai (t. y. atsisako blanke nurodyti savo asmens duomenis), ji registruojama ta pačia tvarka, tačiau pareiškėjui neišduodama blanko priėmimo šaknelė.

 

www.infomazeikiai.lt