Berniukas be kojų šoka baletą

 Technologijos.lt

Kai devynių mėnesių Harvey Phillipsui buvo atlikta kojų ir rankos amputacija, jo mama manė, jog jos sūnus niekada negalės žaisti ir šokti su kitais vaikais, rašo TheSun.com. Tačiau ankstyvoje kūdikystėje meningitu susirgęs vaikas įrodė visiems savo artimiesiems, jog jo gailėtis tikrai nereikia – nepaisydamas galūnių trūkumo, jis pasiryžo užkariauti baleto pasaulį.

Harvey užsinorėjo šokti, pamatęs savo penkiametė seserį baleto pamokoje. Jis taip troško dalyvauti, kad nusiėmė kojų protezus ir movė tiesiai link parketo.

Baleto pamokų dėka, mažasis britas pradėjo tvirčiau vaikščioti, pagerėjo jo laikysena. Naudodamasis kojų galūnes saugančiomis plastmasinėmis galvutėmis, jis gali bėgti, pašokti ir suktis. Dabar jis net pradėjo žaisti futbolą.

„Harvey labai stiprus. Jei jis kažką nori padaryti, jis tikrai padarys. Jam geriausia būti aktyviam. Labai juo didžiuojuosi“, – teigė jo motina Lisa.

Tai ne pirmas meningito ligos sužalotas vaikas, apie kurį rašėme – panašus likimas ištiko ir Ellie May Challis, kuri dabar džiaugiasi anglies pluošto protezais. Tačiau kokia šių vaikų ateitis? Nors pasakyti sudėtinga, tačiau jų „nurašyti” tikrai nereiktų – užtenka prisiminti neeilinę Nicko istoriją. Daugeliui mūsų tokie žmonės gali būti vidinės tvirtybės pavyzdžiais.

 

www.technologijos.lt