Spalio mėnesį pasirodys pirmasis „National Geographic Lietuva“ žurnalo numeris

Šių metų spalio mėnesį Lietuvoje pasirodys pirmasis „National Geographic Lietuva“ žurnalo numeris.

Tarptautinis 31 kalba pasaulyje leidžiamas žurnalas garsėja išskirtiniais reportažais, fotografijomis ir žemėlapiais. Žurnalo leidyba užsiims didžiausia literatūros, skirtos suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, leidykla „Alma littera“.

„Atsižvelgdami į Lietuvos skaitytojų poreikius, siekiame jiems pasiūlyti leidinius, kurie yra įvertinti visame pasaulyje. „National Geographic“ žurnalo turiniui ir dizainui keliami patys aukščiausi kokybės reikalavimai, todėl labai džiaugiamės, kad mums patikėta šio žurnalo leidyba. Neabejoju, jog šis žurnalas ir Lietuvoje sulauks besidominčių gamta, įvairiomis kultūromis ir mokslu skaitytojų dėmesio“, – sakė leidyklos „Alma littera“ generalinis direktorius Arvydas Andrijauskas.

„National Geographic Lietuva“ redaktoriumi taps 18 metų darbo žiniasklaidoje patirtį turintis Frederikas Jansonas. Kaip ir kitomis kalbomis leidžiamuose žurnaluose, lietuviškame leidime didžiąją dalį turinio sudarys anglų kalba leidžiamo originalo straipsniai. Žurnalas bus leidžiamas pagal pasaulinius standartus, tokio paties formato ir daugeliui atpažįstamu viršeliu.

Pasak „National Geographic“ prezidento Johno Fahey, „National Geographic“ bendruomenės misija –  šviesti ir įkvėpti. Tai pasiekti galima tik atveriant žmonėms gimtąja kalba langą į pasaulį neprilygstamomis nuotraukomis ir pasakojimo galia – visa tai skaitytojai randa mūsų žurnale.“

Per 121 metų istoriją „National Geographic“ tapo žinomas savo nuodugniais straipsniais apie skirtingas kultūras, gamtą, mokslą ir technologijas. Anglų kalba žurnalas leidžiamas nuo 1888 metų. Šiuo  metu žurnalas leidžiamas japonų, ispanų, italų, hebrajų, graikų, prancūzų, vokiečių, lenkų ir kitomis kalbomis. Pasaulinis žurnalo tiražas sudaro apie 8 milijonus egzempliorių.

Apie leidyklą „Alma littera“
 „Alma littera“ yra didžiausia literatūros, skirtos suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, leidykla Lietuvoje, ir antroji pagal šviečiamosios ir mokomosios literatūros apimtį. Leidykla priklauso didžiausiai Baltijos šalyse knygų leidybos ir prekybos įmonių grupei „Alma littera“, kuriai, be jos, priklauso leidykla „Šviesa“, Knygų klubas ir mažmeninės knygų prekybos tinklas „Pegasas“.

Apie „National Geographic“
„National Geographic“ bendruomenė yra viena didžiausių pasaulyje ne pelno siekiančių mokslinę ir švietėjišką veiklą vykdančių organizacijų. 1888 metais įkurta bendruomenė siekia skleisti geografines žinias ir įkvėpti žmones rūpintis mūsų planeta. Bendruomenė pasiekia daugiau kaip 360 milijonų žmonių visame pasaulyje leisdama kasmėnesinį „National Geographic“ žurnalą ir kitus leidinius, transliuodama „National Geographic“ televizijos kanalą, kurdama dokumentinius filmus, leisdama knygas, DVD, organizuodama parodas ir vykdydama kitą veiklą. „National Geographic“ finansavo daugiau kaip 9 tūkstančius mokslinių tyrimų projektų ir švietimo programų, susijusių su geografijos žiniomis. Daugiau informacijos www.nationalgeographic.com.

 

www.infomazeikiai.lt informacija.