Mažeikiškiai kviečiami prisijungti prie Telšiuose vyksiančios šventės, skirtos Europos dienai paminėti

 

Ar norėtumėte palikti savo potėpį bendrame visų savo miesto gyventojų paveiksle? Ar kada ketinote prisijungti prie gatvėje vykstančio koncerto? O gal norėtumėte užlipti ant statinės ir susirinkusiai miniai tiesiai šviesiai išrėžti, ką manote apie Europą ir kitus dalykus? Pirmyn!


Europos informacijos centrai – Europe Direct (EIC-ED) visoje Lietuvoje gegužės 1-9 d. organizuoja viešus renginius Europos dienai paminėti, jau tapusius tradicinėmis miestų šventėmis. Šiemet renginiai skirti Lietuvos narystės Europos Sąjungoje penktosioms metinėms bei Europos kūrybiškumo ir naujovių metams.

Lietuvos miestų ir miestelių gyventojai bus raginami nelikti stebėtojais, o prisijungti prie įvairių kūrybinių akcijų – improvizuoti kartu su muzikantais,  dėlioti mozaikas, tapyti kartu su menininkais, deklamuoti. Bendri miestelėnų ir menininkų kūriniai papuoš miestus ir jų bendruomenines patalpas.

Alytuje, Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Tauragėje, Telšiuose ir Utenoje įvyks per trisdešimt viešų švenčių, kiekvienoje iš jų laukiama nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių dalyvių.

Daugiau informacijos apie renginių laiką ir vietą – http://ec.europa.eu/lietuva/news_hp/news/24042009_europos_diena_lietuva_lt.htm arba www.europedirect.lt

 

 

www.infomazeikiai.lt informacija.