Ugniagesiai gelbėtojai mini šv. Florijono dieną

 

Šiandien šalies ugniagesiai gelbėtojai mini šv. Florijono – ugniagesių globėjo dieną. Šiandien bus aukojamos šv. Mišios už ugniagesius, rengiamos šventinės rikiuotės, iškilminguose minėjimuose nusipelniusiems ugniagesiams įteikiami apdovanojimai ir padėkos už sąžiningą darbą ir nepriekaištingą pareigų atlikimą, demonstruojama gaisrinė technika, rengiamos parodos, skirtos gelbėtojų darbui ir šv. Florijonui, susitinkama su priešgaisrinės apsaugos veteranais ir gyventojais, bendraujama su moksleiviais, apdovanojami mokinių piešinių ir plakatų konkursų priešgaisrine tematika nugalėtojai.

Vidaus reikalų ministras R. Palaitis ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius vidaus tarnybos generolas Remigijus Baniulis apdovanos ugniagesius gelbėtojus, gaisruose, avarijose ir kitose nelaimėse išgelbėjusius žmonių gyvybes ir turtą. Iškilmingo minėjimo pabaigoje pareigūnai galės pasižiūrėti Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinių baleto spektaklį.    

Šv. Florijono dieną minės visų apskričių priešgaisrinių gelbėjimo valdybų ir rajonų priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų ugniagesiai. Turbūt linksmiausią programą šia proga yra parengęs Šiaulių miestas. Gegužės 8 d. Šiaulių miesto vasaros parko estradoje vyks kasmetinis tradicinis renginys – Ugniagesių šventė. Renginio metu žiūrovus stebins ekstremalus motociklisto pasirodymas, linksmins anekdotų karalius Raimundas Šilanskas, koncertuos LNK „Muzikos akademijos“ nugalėtojas Ruslanas, Andrius Rimiškis, grupės „Pikaso“ ir „Širdelės“. Renginyje dalyvaus šokių su ugnimi studija „Ugnies ratas“, kuri pristatys profesionalių fakyrų energingus šokius su įvairiais degančiais įrankiais. Pasirodymo metu bus demonstruojami įspūdingi triukai su ugnimi ir ugnies misterija. Įkaitusią publiką atgaivins putų šou. Žiūrovai turės galimybę sudalyvauti įvairiuose konkursuose  ir laimėti įvairių prizų.

 

 

www.infomazeikiai.lt ir www.vpgt.lt informacija.