Mokytojai kviečiami diskutuoti su moksleiviais apie Europos Parlamento rinkimus

 

Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje bendrojo lavinimo mokyklų mokytojams siūlo naują mokymo priemonę, kuri padės patraukliai ir įdomiai pravesti pamokas apie Europos Sąjungą ir Europos Parlamentą. Artėjant Lietuvos narystės Europos Sąjungoje sukakčiai ir Europos dienai  mokytojams siūloma diskutuoti su moksleiviais apie Europos Parlamentą ir tokiu būdu prisidėti prie š.m. birželio 7 d. vyksiančių Europos Parlamento rinkimų viešinimo.


„Daugelis žmonių net nežino, kad būtent nuo šios institucijos sprendimų priklauso tekstinių žinučių siuntimo į kitas Europos šalis kaina  arba tai, kiek valandų per savaitę mes dirbame, arba kiek ir kokios informacijos turi būti ant maisto produktų pakuočių“, – sako Europos Parlamento Informacijos biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė.

„Moksleiviai, pirmą kartą balsuojantys Europos Parlamento rinkimuose birželio 7 d., žengs žingsnį per ypatingos brandos slenkstį. Nors didžioji dalis mokinių balsuoti dar negali, tikimės, kad jie pamokų metu įgytomis žiniomis pasidalins su savo artimaisiais, paskatins diskusijas šeimose ir prisidės prie atsakingo pasirinkimo Europos Parlamento rinkimuose“, – pabrėžia Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Kęstutis Sadauskas.

„Paprastai Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos rengia įvairius renginius Europos dienai paminėti. Šiais metais mes kviečiame mokytojus pasinaudoti parengta mokymo priemone ir pamokų metu padiskutuoti su mokiniais apie  Europos Parlamentą ir jo vaidmenį kasdieniame žmonių gyvenime“, – sako vienas iš mokomosios medžiagos autorių, mokytojas-ekspertas Laimutis Deveikis.

Mokymo priemonėje, kurią parengė prof. dr. Gediminas Vitkus ir mokytojas-ekspertas Laimutis Deveikis, pateikiami keturių pamokų skirtingomis Europos Parlamento temomis scenarijai. Taip pat atskirai pristatomos diskusijos organizavimo metodikos, kurios padės mokytojams surengti su mokiniais įdomias diskusijas įvairiais Europos Parlamento klausimais.

Pasak mokomosios medžiagos rengėjų, ji skirta istorijos ir pilietinio ugdymo mokytojams, tačiau ja galės naudotis ir kitų dalykų mokytojai, norintys prisidėti prie Europos dienos mokykloje minėjimo ar integruoti europines temas į savo dalyko dėstymą.

 

 

www.infomazeikiai.lt informacija.