Mažeikiškiai, būkite atsargūs

 

Prieš keletą savaičių viename kino teatre moteris atsisėdo į krėslą ir pajuto adatą. Atsistojusi pamatė adatą, įsmeigtą kėdėn ir raštelį su užrašu „Jūs ką tik buvote užkrėstas ŽIV“. ŽIV kontrolės centras praneša apie daug panašių atsitikimų, atsitikusių neseniai Lietuvos miestuose. Visos adatos buvo infekuotos ŽIV. Taip pat centras informuoja, kad tokios adatos buvo rastos ir visuomeniniuose bankomatuose.

 

 

Mes kviečiame visus būti atsargiems. Svarbu prieš atsisėdant apžiūrėti kėdes visuomeninėse vietose. Kruopštaus apžiūrėjimo turėtų pakakti.
Taip pat mes prašome kiekvieno, kas gaus šią žinutę, parodyti ją savo artimiesiems ir draugams ir perspėti apie grėsmę. Neseniai vienas gydytojas papasakojo apie kitą panašų įvykį. Prie adatos buvo prisegtas lapelis su užrašu – „Sveiki atvykę į pasaulinę ŽIV infekuotųjų šeimą“.

Nežiūrint to, kad gydytojai paaiškino, jog praeis 6 mėnesiai, kol virusas pakankamai sustiprės ir pradės ardyti imunitetą, ir sveikas žmogus galės gyventi dar apie 5-6 metus, užsikrėtusioji mirė po 4 mėnesių, tikriausiai dėl šoko ir streso. Vaikštant Vilniaus Kalvarijų turguje galima pajusti bakstelėjimą, į kurį nekreipsi dėmesio, vėliau gali sužinoti kad sergi ŽIV.

Peterburge, adatas priklijuoja laiptinėse ant turėklų, todėl tamsoje leidžiantis ir laikantis už turėklų galima įsidurti adata, kuri užkrėsta ŽIV.
Būkite atsargūs, nužmogėjimas pasiekė protu nesuvokiamą ribą.

Įspėkite kitus!!!!