Mažeikiškiai žurnalistai kviečiami teikti paraiškas Europos vasaros akademijai „Naujienos apie Europą  Lietuvai“

 

2009 m. birželio 26 – liepos 2 d. Kaune ir Vilniuje vyksiančių seminarų, paskaitų  ir praktinių  mokymų tikslas  – 25 konkurso būdu atrinktiems jauniesiems Lietuvos  žurnalistams suteikti žinių apie ES politinę darbotvarkę, supažindinti juos su informacijos šaltinių įvairove, kuria gali naudotis žurnalistas, esantis atokiau nuo Briuselio politinio gyvenimo. Pusė  užsiėmimų  laiko bus skiriama straipsniams ir vaizdo  reportažams Lietuvos visuomenei aktualiomis  europinėmis temomis parengti ir paskelbti internete (specialiai akademijai skirtame DELFI tinklaraštyje).


Dalyvavimas akademijoje nemokamas; be to, padengiamos visos apgyvendinimo, transporto ir kitos su renginiu susijusios išlaidos. Akademijos dalyvių  laukia įvairiapusė ir turininga dalykinė  programa,  Lietuvos ir užsienio žurnalistų, internetinės  žiniasklaidos ir ES komunikacijos ekspertų  paskaitos – bus sudarytos puikios sąlygos  įgyti vertingų  europinės  žurnalistikos  įgūdžių. Geriausi akademijoje sukurti darbai bus skelbiami naujienų portale DELFI, o jų autoriai – apdovanoti.

REGISTRUOTIS Į KONKURSĄ PRAŠOME:
Iki gegužės 3 d. –  žurnalistikos ir komunikacijos studentus arba žurnalistinio darbo patirties turinčius politikos, humanitarinių  ar socialinių  mokslų   įvairių  studijų  krypčių  studentus.
Iki gegužės 24 d. laukiame  žurnalistų  iš   įvairių  Lietuvos  žiniasklaidos priemonių  (TV, radijo, spaudos, internetinių  leidinių  ir portalų ) paraiškų.

Paraiškos formą  ir daugiau informacijos apie akademiją  rasite internete: http://www.vdu.lt/media/ESA.

Europos vasaros akademiją organizuoja Vytauto Didžiojo universiteto Viešosios komunikacijos katedra ir Europos Komisijos atstovybė  Lietuvoje. Akademiją  finansuoja Europos Komisijos atstovybė  Lietuvoje ir NORDPLUS Higher Education programa.

Daugiau informacijos:
Jurgis Vilčinskas
Spaudos ir informacijos skyriaus vadovas
Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje
Naugarduko g. 10, LT – 01309 Vilnius
Tel. +370 5 2313191; GSM +370 650 90630