PKN ORLEN verslo sprendimas pripažintas socialiai atsakingu

Naftos koncerne PKN ORLEN įdiegta elektroninė dokumentų tvarkymo sistema pripažinta vertingu ir sektinu verslo sprendimu. Atsakingo verslo forumo iniciatyva koncerne pritaikytas sprendimas įtrauktas į kasmetinę ataskaitą „Atsakingas verslas Lenkijoje”. Elektroninė koncerne įdiegta sistema leidžia atsisakyti popierinės dokumentacijos bei paspartinti vidinį sutarčių patvirtinimo procesą. Naujos sistemos įdiegimas popieriaus sunaudojimą įmonėje leido sumažinti 4 procentais.


„Daugkartinio spausdinimo bei kelių šimtų tūkstančių dokumentų kopijavimo kiekvienais metais atsisakymas yra teigiamas dalykas. Visi patvirtinimai arba dokumentų peržiūra yra vykdomi panaudojant specialiai šiam tikslui sukurtą sistemą, – sakė Projektų ir procesų valdymo skyriaus vadovas Jakubas Kolbiczas.

Biuro tinklo, į kurį sujungta daugybė spausdintuvų bei elektroninio fakso sistema, standartizavimas leidžia darbuotojams dirbti su elektroninėmis dokumentų versijomis. Tuo pačiu atkrinta daugkartinio kopijavimo bei spausdinimo būtinybė, o faksai yra priimami panaudojant elektroninio pašto dėžutę.

Atsakingo verslo forumas gerų idėjų ataskaitą skelbia jau septintą kartą iš eilės. Šių metų leidinyje pristatomi 88 organizacijų veiklų pavyzdžiai keturiose srityse: darbo vieta, rinka, visuomenė ir natūrali aplinka.

Šiais metais Forumas sulaukė rekordiškai daug idėjų – virš 150 gerųjų praktikų pavyzdžių, iš kurių buvo atrinkti vertingiausi bei labiausiai sektini. PKN ORLEN įdiegta elektroninė dokumentų tvarkymo sistema pripažinimą pelnė kategorijoje „Aplinka”.

PKN ORLEN gerosios praktikos idėjos ne kartą buvo aprašytos Atsakingo verslo forumo ataskaitose. 2005 metais didelio susidomėjimo sulaukė „PKN ORLEN regioninių struktūrų optimizavimas”, 2006 metais „Darbo vietos” kategorijoje buvo pristatytos „Korporacinė įmonės kultūra” ir „Darbuotojų savanoriška veikla”, o „Aplinkos” kategorijoje – „Lenkijos eismo saugumo pagerinimas”.

Atsakingo verslo forumas buvo įkurtas 2000 metais, verslo struktūrų, akademinės bendruomenės bei nevyriausybinių organizacijų narių dėka. Tai pirmoji bei vienintelė nevyriausybinė organizacija Lenkijoje, kuri kompleksiškai kuria visuomeninio atsakingumo koncepciją.

 

 

PKN ORLEN  ir www.infomazeikiai.lt informacija.