Žemaitijos nacionaliniame parke aptiktas naminės degtinės fabrikas

 

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tebetvenkia „naminukės” upelius, iš Žemaitijos tekančius į Šiaulius. Tikrindami juos pasiekusią informaciją apie šių rajonų miškuose gaminamus „velnio lašus” ir jų gabenimą į Šiaulius, jie pernai du kartus buvo išvykę į Telšių ir vienąkart – į Plungės rajoną.

Visus kartus radiniai buvo įspūdingi. Plungės rajone vienu apsilankymu buvo demaskuoti net du šalia Keturakių kaimo senų ir apleistų kapinaičių, prie Minijos upės esančiame miškelyje, įsikūrę fabrikėliai.

Dabar gi, kovo 27 d., Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai tikrinti turimos informacijos važiavo į Plungės rajone esančią vietovę, patenkančią į Žemaitijos nacionalinio parko teritoriją. Užsukę į 68 metų T.P. sodybą, Šiaulių pareigūnai jos prieigose aptiko žeminėje užmaskuotą naminės degtinės fabriką. Gilioje lomoje, tarp dviejų šlaitų, po juodo celofano stogu, užmaskuotu eglišakėmis, vyko gamybos procesas.

 

 

Įranga naminukei gaminti sukonstruota iš trijų keliatonių katilų. Aplink ją stovėjo dar ketas įspūdingo dydžio katilų su raugu iš miltų. Iš viso policijos pareigūnai rado apie 5 tonas raugo ir apie 200 litrų naminukės, išpilstytos į dešimties ir dvidešimt penkių litrų plastmasines talpas. Vanduo gaminamai produkcijos atšaldyti, taip pat, manoma, ir raugui paruošti buvo gumine žarna pumpuojamas iš netoliese esančios pelkės.

Sodyboje gyvenantis T.P. sulaikytas ir perduotas Plungės kolegoms, kurie tyrimą tęs toliau.

 

www.infomazeikiai.lt ir www.policija.lt informacija.