Gamtos švarinimo akcija „Darom 2009“ sulaukia vis didesnio susidomėjimo

Kovo 4 d., trečiadienį, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos salėje vyko spaudos konferencija, skirta gamtos švarinimo akcijai „Darom 2009“. Akcijos organizatoriai rajono žiniasklaidos atstovams pasakojo apie pasiruošimą balandžio 17-18 dienomis vyksiančioms talkoms. Pagrindinis akcijos koordinatorius yra viešoji įstaiga „Darom 2009“. Išsamią informaciją apie akciją galima rasti interneto svetainėje www.darom09.lt.

Akciją „Darom 2009“Mažeikių rajone organizuoja Savivaldybės administracijos specialistai, visų seniūnijų seniūnai, UAB „Mažeikių komunalinis ūkis“, Mažeikių miškų urėdijos, Telšių regioninio atliekų tvarkymo centro ir kitų įstaigų bei organizacijų atstovai, Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Mažeikių rajono agentūros ir Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Šiaulių rinktinės Mažeikių užkardos pareigūnai.
Mažeikių rajone akcija prasidėjo nuo seniūnų sudaryto teritorijų, kurias reikia tvarkyti, sąrašo. Sudarius sąrašą buvo surengtas organizatorių pasitarimas, pasiskirstyta darbais.
Šiandien jau daugiau kaip vienas tūkstantis Mažeikių rajono gyventojų pareiškė norą dalyvauti aplinkos tvarkymo talkose. Pagal užsiregistravusių akcijos dalyvių skaičių interneto svetainėje www.darom09.lt, Mažeikių rajonas, šiandien, kovo 4 d., užima penktąją vietą šalyje.
Generalinis akcijos rėmėjas, prekybos centrų tinklas IKI, dalyvius pažadėjo aprūpinti būtiniausiomis priemonėmis – maišais ir pirštinėmis. Akciją taip pat žada paremti ir įmonės, Mažeikių rajono verslininkų asociacijos narės.
Įstaigos ir organizacijos, kurių darbuotojai ar nariai nori dalyvauti aplinkos tvarkymo talkose, tačiau dėl įvairių priežasčių susirinkti balandžio 18 d. jiems yra sudėtinga, gali talką organizuoti diena anksčiau, t. y. balandžio 17 d., penktadienį.
Akcijos organizatoriai primena, kad „Darom 2009“ tikslas yra ne vien švarinti Lietuvos gamtą, bet ir skatinti ekologinį mastymą bei pilietinį aktyvumą.
Gyventojai, pageidaujantys gauti išsamesnę informaciją ar išsiaiškinti kylančius neaiškumus, susijusius su akcija „Darom 2009“, kviečiami kreiptis į savo seniūnijų seniūnus arba paskambinti akcijos koordinatorei Mažeikių rajono savivaldybėje Rūtai Končiutei, tel.: (8 443) 98 216; 8 655 50411 bei rašyti el. laiškus, adresu: r.konciute@mazeikiai.lt.