Nekilnojamojo turto kainos Naftininkų mieste

 

Pokyčiai vykstantys nekilnojamojo turto rinkoje, paskatino  panagrinėti situaciją ir numatyti prognozes perspektyvoje Mažeikių mieste.
Pakalbinome Mažeikių NT agentūros „1 procentas” atstovą Antaną Motuzą.
Pasak Antano, ekonominė krizė ypač jaučiama nekilnojamo turto srityje. Pardavėjai stengiasi kaip įmanydami parduoti, o pirkėjai laukia geresnių laikų – dar didesnių kainų kritimo. Gal ir sulauks…

Didžiausią paklausą šiai dienai turi 2 kambarių butas, paskiau 1 ir tik tada 3 kambarių. Žiūrint iš žmogiškosios pusės galime tik džiūgauti, kad vieno kambario butą Mažeikių mieste galima įsigyti apytiksliai nuo 40,000 iki 60,000 Lt, 2 kambarių – nuo 50,000 iki 70,000 Lt ir trijų nuo 60,000 iki 80,000 Lt, priklausomai nuo būsto vietos ir  būklės. Taip kad butų kainos palyginus su 2007 m. krito apie 30 procentų.

Ne ką geresnė padėtis ir su žemės sklypais. Niekada nebuvo galima tiksliai nusakyti žemės sklypo prie miesto, tinkančio statybai kainos, kadangi tai daugiau priklauso nuo pardavėjo o ne nuo rinkoje vyraujančios kainos, tačiau ir pastarųjų kainos  krito atitinkamai nuo 50-55 procentų.  Didžiausią kainų kritimą pajuto žemės, skirtos ūkio vystymui, savininkai, kaina smuktelėjo net iki 60 procentų.

Portalo www.infomazeikiai.lt duomenimis, kada stabilizuosis nekilnojamo turto rinka tiksliai negali atsakyti net NT rinkos analitikai. Tačiau didelę įtaką rinkai turi NT pasiūla bei pabrangusio skolinimosi problema. Sugriežtintos paskolų išdavimo sąlygos bei žymiai išaugę skolinimosi kaštai lėmė, kad vis daugiau pirkėjų privalo laukti geresnių laikų.

 

www.infomazeikiai.lt