Kviečiame rinkti Mažeikių krašto šviesuolius ir jaunuosius talentus

 

Mikalojaus Konstantino Čiurlionio fondas gegužės mėnesį Renavo dvare planuoja organizuoti edukacinį – švietėjišką renginį, kuriame ketina apdovanoti 8–10 Mažeikių krašto šviesuolių. Renginyje bus pristatoma Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos genijų muzika, dailė ir proza. Skambės M. K. Čiurlionio ir F. Šopeno muzika, bus eksponuojamos M. K. Čiurlionio dailės kūrinių reprodukcijos bei skaitomos latvių rašytojos Z. Maurinos kūrinių ištraukos, vyks Mažeikių krašto šviesuolių apdovanojimas.

Kviečiame rajono gyventojus siūlyti jaunųjų talentų, krašto šviesuolių, nusipelniusių Mažeikių rajonui ir Lietuvai kandidatūras. Pasiūlymus galima pateikti iki kovo 15 d., paskambinus šiais telefono numeriais: (8 443) 98 239, (8 443) 98 216 arba parašius elektroninį laišką el. p.: a.rupkute@mazeikiai.lt.
M. K. Čiurlionio fondas įsikūrė 1997 m. Jo atsiradimas siejamas su būtinybe aktualizuoti iškiliausio Lietuvos menininko M. K. Čiurlionio kūrybą muzikos ir dailės srityje, skleisti jo kūrybą ir idėjas visuomenėje.
Žinodamas, kad M. K. Čiurlionio vardas suteikia ir milžinišką atsakomybę, fondas ėmėsi iniciatyvos genialaus menininko vardu vykdyti ne tik kultūrinius projektus, išaukštintas menines idėjas, bet ir išaukštinti tautos visuomenės šviesuolišką misiją, skatinančią didžiuotis savo šalies genijumi. Mikalojaus Konstantino Čiurlionio fondas nuolat vykdo patrauklias kultūrines programas, savo veiklą kreipia į M. K. Čiurlionio kūrybos aktualizavimą, kultūrinio paveldo išsaugojimą, kultūrinių ryšių puoselėjimą, aktyvių visuomeniškų asmenybių paiešką, meninį – edukacinį švietimą.
Šiemet, kovo 17 d., Vilniaus rotušėje bus pristatyti ir pagerbti apdovanojimais 2008-aisiais metais Čiurlionio fondo atrasti mokslo, meno, paveldosaugos, švietimo, socialinio darbo, globos ir rūpybos sričių atstovai. Tai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių atrinkti, labiausiai savo srityse nusipelnę asmenys – nesavanaudiškai ir įkvėptai dirbantys Lietuvos labui. Tikimasi, kad šių šviesuolių pavyzdys bus ryškus visiems, ypač jaunajai kartai, ir skatins prisidėti prie kultūros paminklų išsaugojimo, prie kūrybiškos ir nesavanaudiškos veiklos.