„Žalgiris“ išgelbėtas

 www.alfa.lt

 

 

 

Ties bedugnės kraštu balansuojantį legendinį Kauno „Žalgirio“ klubą išgelbėjo „Respublikos leidinių grupė“. Ji laikinosios sostinės komandai atriekė 3 milijonus litų, iš kurių pusė milijono jau vakar pasiekė ekipos sąskaitą.
„Be galo dėkojame rėmėjams, kurie sunkiu komandai metu tapo ramsčiu. Žaidėjai baigė boikotą ir sekmadienį išbėgs į aikštelę. Visi finansiniai reikalai pradėjo judėti teigiama linkme. Tikimės sėkmingai baigti sezoną ir pradėti pasiruošimą naujajam“, – naujienų portalui Alfa.lt pasakojo „Žalgirio“ komunikacijos direktorius Almantas Kiveris. Pastarasis visų žalgiriečių vardu padėkojo žmonėms, kurie nepagaili savo pajamų ir įsigyja simbolinius 500 Lt, 1000 Lt, 3000 Lt ir 5000 Lt vertės paramos sertifikatus.
„Džiaugiamės, kad visuomenė nėra abejinga. Ši akcija prasidėjo vakar ir iki šiandienos ryto gavome 15 pavedimų į sąskaitas iš žmonių ir įvairių įmonių. Tikimės ateityje sulaukti daugiau dėmesio. Tik su jūsų pagalba mes galime išgyventi“, – sakė A. Kiveris.
Be to, „Žalgiriui“ pabaigti likusį sezoną bandys padėti Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubas. Šio klubo pirmininkas Zigmas Vaišvila teigė, kad nuo kitos savaitės bus pradėta rengti akcija, per kurią bus renkami pinigai iš eilinių žmonių.
Primename, kad ketvirtadienį krepšininkai pareiškė nežaisiantys rungtynių tol, kol nebus išmokėtas atlyginimas.
„Ši žinia nudžiugino“, – pasakojo krepšinio ekspertas Linas Kvedaravičius. – „Žalgiris“ pasirašė 3 mln. vertės sutartį. Kontrakto detalės – nežinomos. Tačiau logiškai mąstant tų pinigų Kauno ekipai užteks sėkmingai pabaigti sezoną. Galbūt su nuostoliai, nes yra didelė galimybė, jog klubą gali palikti keli žaidėjai. Svarbiausia legendinė komanda nebankrutavo. Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) vėl bus intriga. Grandų dvikova džiaugsis visa Lietuva.“
Paklaustas, kiek ši situacija pakenks „Žalgirio“ įvaizdžiui, L. Kvedaravičius atsakė, kad didelio šešėlis ekipos neaptemdys.
„Panašioje situacijoje visi Europos klubai. Seku informaciją ir galiu pasakyti, kad Ramūno Šiškausko Maskvos CSKA komanda irgi nepavydėtinoje finansinėje padėtyje. Visur tas pats. Eurolyga į tai atkreipia dėmesį, tačiau jų ilgametė patirtis rodo, kad nereikia ankščiau laiko panikuoti. Tad garsus Kauno ekipos vardas tikrai nenukentės“, – pasakojo L. Kvedaravičius.