Meras kreipėsi į teisėtvarkos pareigūnus

Penktadienį, vasario 13-ąją, Savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis kreipėsi į Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnus, prašydamas nustatyti asmenybę vieno anoniminio komentatoriaus rajono laikraščio „Santarvė“ interneto svetainėje.
Kaip savo pareiškime pareigūnams išdėstė Savivaldybės vadovas, jo nurodytu pseudonimu pasivadinęs komentatorius paskelbė šmeižikišką informaciją, ne tik pakertančią pasitikėjimą vietos savivaldos institucijos vadovu, bet ir žeminančią jį kaip asmenį bei jo šeimos narius.

„Demokratiški įstatymai niekam nedraudžia išsakyti nuomonę, net jei ji būtų klaidinga, tačiau nuomonė turi būti išsakoma taktiškai, nesisvaidant necenzūriniais išsireiškimais bei niekuo nepagrįstais kaltinimais“, – įsitikinęs meras. Jo nuomone, konkrečiame anoniminiame komentare yra požymių nusikaltimo, numatyto Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 154 str. „Šmeižimas“. Todėl policijos pareigūnams nustačius komentatoriaus asmenybę meras ketina kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl jo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn.