Sekmadienio receptas…

Cukinijų sriuba

Jums reikės:

Apie 1 kg cukinijų,
Apie 250 g bulvių,
2 – 3 česnakų skiltelių,
1 vidutinio didumo svogūno,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
100 g tarkuoto sūrio,
druskos,
maltų pipirų,
susmulkintų žalių prieskoninių žolelių ( pagal skonį – petražolių, bazilikų, krapų ),
apie 1,5 l vandens arba sultinio.

Paruošimas:

Cukinijas nuplauti, jeigu jų odelė kieta, nulupti, išimti sėklas, tada supjaustyti nedideliais gabaliukais.

Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti kubeliais.

Didesniame puode įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti nuluptą sukapotą svogūną, susmulkintas česnakų skilteles ir kepti maišant, kol truputį pagelsta.

Sudėti supjaustytas bulves, pamaišyti, puodą uždengti, ugnį sumažinti ir troškinti, kol bulvės pusiau išverda.

Suberti cukinijų gabaliukus, viską sumaišyti ir, maišant, dar patroškinti apie 5 min., kol cukinijos suminkštėja.

Supilti karštą sultinį arba vandenį, užvirinti, vėl sumažinti ugnį, virti apie 10 min, kol išverda bulvės.

Sriubą pertrinti elektriniu smulkintuvu,  pakaitinti keletą minučių, nukelti nuo ugnies, suberti tarkuotą sūrį, maltus pipirus, susmulkintas prieskonines žoles, išmaišyti, jeigu reikia pasūdyti.

Tiekti su rupia duona.

Cukinijų sriuba galima virti ir be bulvių.