A.Valinskas: galvojau, kad bus dar blogiau

www.vtv.lt

Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad po Seimo rinkimų spačiausiai smuko Seimo Pirmininko Arūno Valinsko ir Tautos prisikėlimo partijos populiariumas. Tačiau A. Valinskas teigia esąs dėl to nė kiek nenustebęs ir tvirtina, kad tikėjosi dar blogesnių rezultatų.
„Aš galvojau, kad bus dar blogiau. Tai yra normalus dalykas. Mes atėjome dirbti, o ne saugoti reitingų“, – LTV laidai „Savaitė“ sakė A. Valinskas.

Sausio mėnesį atliktos apklausos duomenimis, Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas surinko rekordinį skaičių nepalankių apklausos dalyvių nuomonių – 65,8 proc. respondentų jį vertino neigiamai.
 
Sumažėjo ir A. Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos populiarumas. Jei rinkimai į Seimą vyktų šį sekmadienį, „prisikėlėliai“ surinktų 3 proc. balsų ir į parlamentą nepatektų.

Tačiau Seimo Pirmininko tokie visuomenės nuomonės apklausos rezultatai nestebina ir negąsdina.

„Nejaugi jūs įsivaizduojate, kad buvau toks naivus, jog galvočiau, kas liks iš reitingų? Kai žmogus, kuris ekrane vedė linksmas laidas, pramogavo ir dalino pinigus žaidimuose, ateina į tokį postą, kur reikia priimti sprendimus, kurie, nors ir skausmingi, bet būtini, negali tikėtis, kad jis bus mylimas.

Aš galvojau, kad bus dar blogiau. Tai yra normalus dalykas. Mes atėjome dirbti, o ne saugoti reitingų“, – LTV laidai „Savaitė“ sakė A. Valinskas.

Anot Seimo Pirmininko, reikėtų skirti du dalykus – mėgimą ir pasitikėjimą.

„Jūs mūsų nemėkite, nemylėkite, bet tikėkite, kad iš tiesų viską darome jums“, – tikino A. Valinskas.

2008 m. spalį vykusiuose Seimo rinkimuose Tautos prisikėlimo partija surinko 15,09 proc. balsų ir daugiamandatėje rinkimų apygardoje iškovojo 13 mandatų. Dar 4 mandatus TPP nariai iškovojo vienmandatėse rinkimų apygardose. Prie TPP frakcijos Seime prisijungus save iškėlusiam kandidatui Mantui Varaškai, iš viso Tautos prisikėlimo partijos frakciją Seime šiuo metu sudaro 18 narių.