"Panasonic" ir toliau stebina išskirtiniais fotoaparatais

„Lumix” FX seriją, kurios fotoaparatai pasižymi aukšta vaizdo kokybe, unikaliomis savybėmis ir rafinuota struktūra, papildė 12,1 mln. vaizdo taškų DMC-FX550 ir DMC-FX40 fotoaparatai, turintys 25 mm itin plataus kampo Leica DC objektyvą su 5 kartų optiniu priartinimu.
FX550 turi didelį 3,0 colių lietimui jautrų LCD ekraną, kurį liečiant gali būti atliekamos populiarios operacjos. Patobulinta hibridinė FX550 fotoaparato valdymo sistema kartu su lietimui jautriu ekranu leidžia fotografui mėgautis tolygiu ir intuityviu jo valdymu. Naudotojai gali įvesti pagrindines nuostatas naudodami žymeklio valdymo klavišą, taip pat jie gali intuityviai keisti daugelį nuostatų liesdami ir judindami ekrane rodomą šliaužiklį.

Naujasis vaizdo procesorius „Venus Engine V” sujungia į visumą modernias funkcijas, kurios užtikrina didelę fotoaparato spartą – apdoroja duomenis beveik 2,4 karto sparčiau, puikius techninius parametrus ir mažas energijos sąnaudas. FX40 baterija yra labai plona, o jos veikimo trukmė stulbinanti – net 350 kadrų (CIPA standartas), todėl galima ramiai fotografuoti visą dieną ir nesirūpinti, kad baterija išsieikvos.

FX40 fotoaparatu galima filmuoti 1280 x 720p raiškos vaizdus 30 kadrų per sekundę režimu. Detalumas – išskirtinis! Naudojant komponentinį kabelį DMW-HDC2 HD (įsigyjamas atskirai), nufilmuotus vaizdus galima perduoti tiesiogiai į televizorių ir peržiūrėti per didelį ekraną.

„Panasonic” sukurtas pažangus automatinis režimas iA – skiriamasis „Lumix” fotoaparatų ženklas – dar labiau patobulintas ir pritaikytas naujiems FX serijos fotoaparatams. Dabar jis turi sudėtingesnę veido atpažinimo (Face Recognition) funkciją, kuri įsimena veidus iš ankstesnių kadrų. Kai į kadrą patenka pažįstamas veidas, fotoaparatas suteikia prioritetą židinio nuotoliui ir išlaikymui, kad šis veidas būtų gražiai nufotografuotas. Ši intelektinė funkcija suteikia galimybę gauti ryškias ir aiškias mylimų žmonių nuotraukas fotografuojant žmonių grupes. Taip pat AF sekimo funkcija išlaikys fotografuojamą objektą židinio centre ir užtikrins tinkamą išlaikymą net ir tada, kai šis objektas judės. Tik įjungus iA režimą, šios funkcijos pradės veikti automatiškai kartu su kitomis pagalbinėmis fotografavimo funkcijomis, todėl nereikės vargti keičiant fotoaparato nuostatas kaskart, kai tik pasikeis fotografavimo sąlygos. Lengvas ir netrikdomas fotografavimas bus išties smagus užsiėmimas bet kokiomis sąlygomis, o ryškios ir gražios nuotraukos teiks didžiulį malonumą.

Išskirtine korpuso apdaila ir pagal spalvą pritaikytu raštu išsiskiriantis dailus, plonas FX40 yra rafinuotos išvaizdos fotoaparatas su daugybe naujoviškų funkcijų, suteikiančių galimybę gėrėtis fantastiškomis, puikios kokybės nuotraukomis. FX40 fotoaparatai yra sidabro, juodos, rožinės, baltos, raudonos ir aukso spalvos.

Naujojo FX550 modelio korpusas pagamintas iš aliuminio. Priekinė pusė papuošta plonyte linija. Fotoaparatas gali būti sidabro, juodos arba aukso spalvos.