Suvalgius ledų – klaidingi alkotesterio parodymai

Vienas Australijos gyventojas po to, kai suvalgius porciją ledų jo automobilis su integruotu alkotesteriu atsisakė užsivesti, savo teisybę nusprendė įrodinėti teisme.
Frankstono mieste gyvenantis žmogus ledų suvalgė prieš pat atlikdamas alkoholio testą. Prietaiso ekrane išvydęs klaidingus parodymus, jis kreipėsi į teismą, kad ši moderni technikos naujovė iš jo automobilio būtų pašalinta.

 

 

Žinoma, teisėsaugos atstovai nusprendė patikrinti šį teiginį atlikdami nepriklausomą testą. Teste dalyvavo tas pats asmuo. Prieš suvalgant ledų, alkoholio kiekis jo kraujyje buvo nulis promilių; vos po dviejų kąsnių parodymai buvo 0.0018. Taigi, teismo ieškinys buvo patenkintas ir alkotesteris iš automobilio buvo pašalintas.

Beje, ekspertai teigia, kad tai ne vienintelis galimas tokio tipo įvykis. Suvalgius kai kurių rūšių maisto arba išgėrus kai kurių nealkoholinių gėrimų, alkotesterių parodymai gali būti klaidingi. Atliekant tokius testus rekomenduojama tarp valgymo ir oro pūtimo į testerį palaukti mažiausiai 15 minučių.