Pažintis su Ventos regioniniu parku

Viliošių kaime (Akmenės r.) vykusiame renginyje dalyvavo knygos sudarytojai bei tekstų autoriai, rėmėjai, Valstybės saugomų teritorijų ir geologijos tarnybų prie Aplinkos ministerijos atstovai, o taip pat Mažeikių rajono savivaldybės Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis ir vyresnioji specialistė paminklotvarkai Eugenija Kupliauskienė. 

Ventos regioninis parkas – viena iš 30 Lietuvoje saugomų tokio pobūdžio teritorijų. Parkas nusidriekęs per Šiaulių, Akmenės ir Mažeikių rajonus, jo 10630 ha teritorija aprėpia vaizdingą Ventos upės slėnį, miškingas jos kairiojo kranto vietoves, stambiausių intakų – Dabikinės, Virvytės, Avižlio, Uogio slėnius. 5,2 proc. parko teritorijos užima miškai, 3,5 proc. – draustiniai, 1,1 proc. – rezervatai, 2,9 proc. skirta rekreacinei zonai.
Knygoje „Vadovas po Ventos regioninį parką“ gausu informacijos apie parko augalijos ir gyvūnijos pasaulį, gamtos paminklus, Papilės, Ventos ir Viekšnių bei jų apylinkių paveldą, lankytinus objektus.
Leidinio tiražas – 1000 egzempliorių. Pasak Ventos regioninio parko direktoriaus Apolinaro Niciaus, ateityje planuojama knygą papildyti ir išleisti dar kartą.
Knyga išleista Mažeikių, Akmenės ir Šiaulių savivaldybių, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos bei privačių įmonių ir asmenų lėšomis. Knygos sudarytojas ir tekstų autorius Leopoldas Rozga. Leidinyje gausu ir mažeikiškio fotomenininko Jono Strazdausko nuotraukų.