Pasikeitus mokesčiams VMI rengiami nemokami seminarai

PasakTelšių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovės spaudai Almos Šimkuvienės, Telšių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Telšių AVMI) informuoja, kad nuo metų pradžios įsigaliojus pagrindinių mokesčių įstatymų pasikeitimams, susidomėjimas Telšių AVMI rengiamais nemokamais seminarais išaugo – iki šios dienos juose jau dalyvavo apie septynis šimtus mokesčių mokėtojų. Nemokamų seminarų vien sausio mėnesį Telšių AVMI surengė 19 – tris kartus daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.
„Kadangi mokesčių mokėtojų susidomėjimas nemokamais seminarais didėja, juos organizuosime tol, kol mokesčių mokėtojams to reikės – stengsimės, kad kuo daugiau žmonių galėtų dalyvauti seminaruose, – teigia Telšių AVMI viršininkas Algimantas Laucevičius. 

Specialistai pasirengę mokesčių mokėtojams suteikti visą reikiamą pagalbą ir informaciją, jei jiems kiltų neaiškumų dėl mokesčių įstatymų pakeitimų, kad mokesčių mokėtojai galėtų tinkamai taikyti įstatymų nuostatas ir ateityje išvengtų nesusipratimų bei klaidingų interpretacijų. Taip pat organizuosime susitikimus su juridiniais, fiziniais asmenimis atskirais mokesčių klausimais, teiksime nemokamas konsultacijas žodžiu ir raštu  – žodžiu, stengsimės iškilusius klausimus ir problemas spręsti kartu“.     
Informaciją apie rengiamus seminarus galima rasti ir užsiregistruoti į juos VMI interneto svetainėje www.vmi.lt arba Telšių AVMI, taip pat Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.
Telšių AVMI, siekdama operatyviai informuoti mokesčių mokėtojus apie pasikeitusius mokesčių įstatymus, rengia susitikimus su gyventojais, verslininkais bei asocijuotomis verslo struktūromis. Taip pat aktualiausius paaiškinimus skelbia interneto svetainėje www.vmi.lt, skyrelyje „Mokesčių pasikeitimai 2009 metais“. Ši informacija bus nuolat atnaujinama, atsižvelgiant į naujausius pasikeitimus bei aktualijas, mokesčių mokėtojų pateikiamus klausimus.