Akcija „Baltasis badas 2009“

Sausio 12 d., pirmadienį, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis dalyvavo Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Mažeikių rajono agentūros surengtoje akcijoje „Baltasis badas 2009“.
Akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į laukinių gyvūnų globą paspaudus šaltukui ir iškritus gausiam sniegui. Akcijoje dalyvavo 36 darželio-mokyklos „Kregždutė“ auklėtiniai kartu su mokytojomis. Vaikai pakabino lesyklėlių, palesino paukštelius bei pašėrė žvėrelius. Akcijos rengėjai supažindino mažuosius gamtos bičiulius su tinkamu paukštelių lesinimu ir žvėrelių maitinimu.

Kaip informavo Z. Kristutis, akcijos organizatoriai ir dalyviai aplankė Balėnų ir Žalgirio miškus, Sedos girią, Žalgirio miške esantį žvėrelių voljerą. Žvėreliams palikta šieno, grūdų, daržovių bei duonos gaminių.
Prie aplinkosaugininkų surengtos akcijos prisijungė uždarosios akcinės bendrovės – „Riestlita“ ir „Mažeikių duona“, kurios paaukojo savo gaminių miško gyventojams bei pavaišino vaikus. Akcijos organizatoriams taip pat talkino Mažeikių rajono savivaldybė, Dainiaus Butkaus KF, Mažeikių miškų urėdija, Mažeikių rajono medžiotojų ir žvejų draugija, Mažeikių užkardos pasieniečiai.