Lietuvoje – plikledis

www.alfa.lt

Visoje Lietuvoje susidarė plikledis ar šarma. Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskrityse vietomis tvyro stiprus rūkas, matomumas 50–100m. Pagrindinių kelių dangos barstomos ar baigiamos barstyti.

Rajoniniai keliai padengti privažinėtu sniegu, apledėję ir yra slidūs. Kelininkai ragina, kad vairuotojai būtų atsargūs ir atidūs.

Savaitgalį ramūs orai

Siautėjusios pūgos ir žandus parausti priversdavę šalčiai atsitraukia. Nagučius parodžiusi žiema bent jau laikinai sprunka iš Lietuvos. Sinoptikai nesiryžta spėlioti, kada nutirps paskutinis sniegas ir sulauksime antrųjų žibučių. Pirmosios jau gruodį buvo pražydusios Kaune.

Savaitgalį numatomi gana ramūs, debesuoti su pragiedruliais orai, bet gausesnių kritulių nenumatoma. Kai kuriose Lietuvos vietose kils rūkas, iš kurio gali kristi dulksna, pavirsdama į plikledį.

Šeštadienį silpnas vėjas pūs iš šiaurės vakarų. Naktį daug kur pašals iki 3–6 laipsnių šalčio, dieną temperatūra svyruos nuo minus 3 iki 2 laipsnių.

Sekmadienį vėjas pasuks iš pietvakarių, bus truputį stipresnis. Tačiau temperatūra mažai keisis.

Šeštadienį vietomis negausūs krituliai. Naktį plikledis. Vėjas aprims. Žemiausia oro temperatūra naktį bus 3–8 laipsniai šalčio, pajūryje apie 0, aukščiausia dieną – nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Sausio 12–13 d. taip pat be žymesnių kritulių. Vėjas pietvakarių, pietų, 7–12 m/s, pajūryje gali siekti 15–18 m/s. Temperatūra naktimis svyruos apie 3–6 laipsnius šalčio, pajūryje bus apie nulį, dienomis kils nuo 3 laipsnių šalčio iki 2, pajūryje 4 laipsnių šilumos.

Ženklesnių kritulių sulauksime savaitės viduryje. O antroje savaitės pusėje vėl galime sulaukti smarkesnių šalčių.