Ateityje – gestais valdomi mobilieji telefonai

Šių metų sausį JAV patentų tarnyboje užregistruotas kompanijos „Nokia” patentas, pagal kurį galima spręsti, jog artimiausioje ateityje planuojama imtis gestais valdomų mobiliųjų telefonų gamybos. Valdymo sistema turėtų naudoti ultragarsinius jutiklius, pagal kurių signalus bus sprendžiama apie vartotojo pirštų padėtį erdvėje.

Ultragarsiniai jutikliai taip pat turėtų leisti atpažinti kai kuriuos nesudėtingus rankos ar pirštų judesius. Nors kol kas tai atrodo kiek komplikuotas sprendimas, lyginant su lietimui jautriomis vartotojo sąsajomis (ypač kai kalba eina apie mobiliuosius elektroninius įrenginius), daugiau apie tai bus galima spręsti tik pamačius pirmuosius modelius.

Esminis „Nokia” atstovų argumentas, dėl ko kompanijos gaminami aukščiausios klasės „N-series” mobilieji telefonai neturi lietimui jautraus ekrano, buvo tai, kad jie paprasčiausiai „laukė kol techninės galimybės leis tai padaryti išties gerai”. Ir tikrai, pirmasis kompanijos visiškai prisilietimu valdomas modelis 5800 pasirodė vos prieš kelis mėnesius. Pasirodžius internete informacijai apie šį patentą, visai realu, jog kompanija ruošia techniniu požiūriu sudėtingesnę alternatyvą.

 

Šaltinis: technologijos.lt