"Windows 7" bus pristatyta 2009 m. viduryje

Ketvirtadienį įvykusios techninės prezentacijos metu kompanijos „Microsoft” atstovai pirmą kartą viešai užsiminė apie savo planus pristatyti naująją operacinę sistemą „Windows 7” ateinančių metų viduryje, prasidėjus vasaros pirkimo sezonui.

 

Prezentacijos metu daugiausia buvo kalbama apie kompanijos inicijuotą asmeninių kompiuterių kokybės didinimo programą „Velocity”, tačiau „Microsoft” atstovas Doug Howe parodė vieną skaidrę, kurioje buvo sakoma, jog programa bus tęsiama visą ateinantį pavasarį. Taip siekiama užtikrinti kokybišką šiuo metu platinamos operacinės sistemos „Vista” veikimą. Vėliau Howe pareiškė, jog ta pati programa bus tęsiama ir vėliau, tačiau tai bus daroma jau su naujuoju produktu – „Windows 7”. 

 

Po susitikimo Howe neoficialiai patvirtino, jog „Windows 7” išleidimą siekiama suderinti su vasaros atostogų ir naujų mokslo metų pradžios sezonu, kai daugelis kompiuterinės įrangos pirkėjų dažniausiai atnaujina savo turimą techniką ir programas. Tačiau nuo oficialių pareiškimų „Microsoft” kol kas susilaiko. Rinkos ekspertai teigia, jog taip kompanija siekia išvengti bereikalingo pirkėjų nepasitenkinimo, kuris kyla kiekvieną kartą nukeliant išleidimo terminus į vėlesnę datą, kaip tai atsitiko „Vista” išleidimo metu. Oficiali kompanijos pozicija išlieka tokia, jog „Windows 7” pasirodys prekyboje kažkada trijų metų intervale nuo vartotojams skirtos „Windows Vista” pasirodymo 2007 sausį.

 

Šaltinis: technologijos.lt