Butų kainos krinta

Mažeikiuose butų kainos, lyginant su šių metų sausio mėnesio butų kainomis, yra smarkiai nukritusios. Šiuo metu vienas kvadratinis metras kainuoja 1500 litų, kai sausio mėnesį jis kainavo 2200 litų. Atrodo butų pirkimas Mažeikiuose turėtų pagerėti, bet pasak nekilnojamo turto agentūros „Res Invest“ direktoriaus jis nepasikeitė. Kasdien rinkoje siūloma apie 50 vieno, dviejų ir trijų kambarių butų. Mažeikiškiams, kaip ir anksčiau, sudėtinga įsigyti butą. Metų pradžioje butų kainos buvo labai aukštos, o dabar norint pasiimti paskolą, bankai paprasčiausiai atsisako ją duoti arba sąlygos paprastam darbo žmogui tiesiog yra neprieinamos.
Butų nuomos kaina taip pat po truputį mažėja. Dabar dviejų kambarių butą jau galima išsinuomoti už 300 Lt. Butas bus tvarkingas ir su daliniais baldais. Dėl namų kainos „Res Invest“ direktorius nedrįso nieko komentuoti. „Namų kainų Mažeikiuose tiesiog negalima apčiuopti. Kiekvienas prašo kiek nori“ – kalbėjo nekilnojamo turto agentūros direktorius.

Mažeikiškiai aktyviausiai butus perka pavasarį ir rudenį. Gruodis ir sausis bei vasaros sezonas, pasak „Res Invest“ direktoriaus, ramūs mėnesiai nekilnojamo turto prekyboje. „Žiemą žmonės susitelkę į šventes, o vasarą visi atostogauja ir niekas net minties neturi apie būsto pirkimą” – juokavo nekilnojamo turto agentūros direktorius.