Prancūzai pradėjo filmuoti dokumentinį filmą apie Prezidento R.Pakso apkaltą

Prancūzai pradėjo filmuoti dokumentinį filmą apie Prezidento R. Pakso apkaltą. Kaip teigia nušalinto Prezidento teisinis atstovas Stanislovas Tomas, apkaltos proceso metu buvo pažeistos 27 žmogaus teisės, kurias garantuoja Europos žmogaus teisių konvencija. Šiuo pagrindu Strasbūro Teismui ir buvo pateiktas pareiškimas. Filmo rėmuose planuojama surengti tiesioginę kaltintojų (E. Kūrio) ir gynėjų (S. Tomo) diskusiją.

 

Europos žmogaus teisių teisme nagrinėjimas susideda iš dviejų etapų: preliminaraus priimtinumo etapas ir galutinio priimtinumo bei nagrinėjimo iš esmės etapas. Šiai dienai pirmas etapas jau laimėtas. Dokumentalistus sudomino ir kurioziniai epizodai: Lietuvos Vyriausybė Strasbūro Teisme teigia, kad, suteikdamas J. Borisovui pilietybę, R. Paksas pažeidė priesaiką Dievui.

 

Paprastai Dievo vardu kalba Irano Islamo Respublikos Vyriausybė, bet Vakarų Europoje taip nebūna. Mūsų Vyriausybė taip pat oficialiai meluoja Strasbūro Teismui, kad iš R. Pakso nėra atimta teisė kandidatuoti Seimo ir Prezidento rinkimuose.
Prezidento R. Pakso teisinis atstovas Stanislovas Tomas yra Paryžiaus, Londono ir Italijos teisėtyrininkas, studijavęs dvylikoje pasaulio universitetų.

 

www.infomazeikiai.lt