A. Valinskas nekandidatuos į LR Prezidento postą

 

Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas nekandidatuos į Lietuvos Respublikos Prezidento postą – tokį savo sprendimą šiandien pranešė Parlamento vadovas. „Prieš kelis mėnesius, teikdamas kandidato dokumentus sakiau, kad dalyvauju rinkimuose, nes matau daug negerų reiškinių mūsų valstybėje.

Veiklus ir dirbantis Prezidentas būtų tas moralinis svertas ir autoritetas, kuris galėtų vesti Lietuvą į saugesnę ir turtingesnę visuomenę. Šios nuomonės ir laikausi”, – sakė Seimo Pirmininkas.

Tačiau, apsvarstęs dabartinę situaciją šalyje, Parlamento vadovas nutarė nedalyvauti Prezidento rinkimuose.

„Padėtis valstybėje tikrai yra labai sudėtinga, todėl esu įsitikinęs, kad prie valstybės vairo turi stoti ne tik ryžtingas, bet ir patyręs politikas. Ryžto man niekada netrūko, o štai patirtis įgyjama sunkiu ir nuoširdžiu darbu. Visa tai man dar prieš akis. Manau, kad per darbo metus Parlamente įgysiu didesnės politinės patirties, sutvirtės ir mūsų partija, kuri sąžiningu darbu užsitarnaus didesnį Lietuvos žmonių pasitikėjimą”, – sakė A. Valinskas.

Sprendimą nekandidatuoti į aukščiausią šalies postą Seimo Pirmininkas priėmė ne per vieną dieną, jis brendo jau senokai. Tačiau, įsibėgėjus parašų rinkimui, Parlamento vadovas norėjo šį darbą baigti iki galo, kad nekiltų spekuliacijų, jog nesurinko reikiamo parašų skaičiaus.

„Dabar, kai parašai surinkti ir įteikti Vyriausiai rinkimų komisijai, noriu nuoširdžiai dėkoti tiems žmonėms, kurie dirbo, rinkdami parašus ir visiems tiems, kurie už mane pasirašė, tikėjo ir tebetiki. Ačiū JUMS”, – sakė Seimo Pirmininkas.

Pasak A. Valinsko, iš tų kandidatų, kurie šiandien stovi prie Prezidento finišo tiesiosios, tikrai yra labiau patyrusių, galinčių geriau įkūnyti visuomenės lūkesčius. Tautos prisikėlimo partija, pasak jos pirmininko, artimiausiu metu apsispręs, kurį kandidatą palaikyti.

„Aš, kaip pilietis, manau, kad geriausia kandidatė yra Dalia Grybauskaitė, kuri ne tik turi didžiulį žmonių pasitikėjimą, bet ir gali tapti išėjimo iš krizės architekte, savo asmenine patirtimi ir kompetencija įtvirtinti Lietuvos pasiekimus ES ir NATO”, – įsitikinęs Seimo vadovas.

Parlamento Pirmininkas pabrėžė, kad kurias pareigas beužimtų, jis yra pasiruošęs bendram konstruktyviam darbui Lietuvos žmonių labui su kandidatu, kuriam didžiulę atsakomybės naštą užkraus rinkėjai.

 

www.infomazeikiai.lt