Namų modernizavimas…Butinybė ar patogumas?

 

Ruošk roges vasarą… Taip sakydavo mūsų senoliai, tam pritaria ir UAB „Versmintė” direktorius KAZYS ČEPYS. Jo vadovaujama įmonė atlieka namų modernizavimą, jų tikslas padėti Jums suprasti, jog galima gyventi šiltai, komfortiškai ir pigiai netgi senos statybos būste.


Daukšos 40 namo gyventojai, vedami noro gyventi pigiai ir šiltai, susirinko Ateities vidurinėje mokykloje išklausyti galimybių, kaip tai padaryti.
Pasak Kazio Čepio, pradėti reiktų nuo gyventojų noro ir apsisprendimo o tada jau galima eiti prie techninių sąlygų. Gyventojų dėmesiui buvo pateiktos lentelės su paskaičiavimais prieš ir po namo renovacijos. Skaičiai tikrai šokiravo. Sunku patikėti, kad mes, šiais sunkiais ekonomikos laikais, galime sau leisti mokėti tiek daug.

Namų modernizavimo praktiką jau yra įgyvendinusios tokios šalys kaip Vokietija, Lenkija, Švedija, Ispanija, Italija. Net ir ekonomikos nualinta Latvija modernizuoja namus, siekdama taupyti tautiečių pinigus. ES skatindama šalis renovuoti būstus, išskiria tai, kad gyventojas neturi daugiau mokėti paėmęs paskolą namo renovacijai, nei mokėdavo už šildymą, kas labai džiugina.

Lietuvos Respublikos nutarimu, namų renovacija, priklausomai nuo daugelio sąlygų, yra dalinai finansuojama valstybės. Apytiksliai tai galėtų būti apie 23 procentai bendros sumos.

Baigdamas pokalbį, UAB „Versminte” direktorius Kazys Čepys paskatino daugiabučių namų gyventojus pamąstyti apie savo ir savo artimųjų komfortabilų ir šiltą gyvenimą.

 


 

UAB „Versmintė” atliktus darbus bei išsamią informaciją apie vykdomą veiklą rasite internetinėje svetainėje
  www.versminte.lt arba  telefonu +370 682 17414.