Mažeikių viešojoje bibliotekoje renkama Metų knyga vaikams ir paaugliams

Lapkričio mėnesio pabaigoje Mažeikių viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje buvo parengtas specialus Metų knygos rinkimų akcijai skirtas stendas, kad visi ateinantys į biblioteką skaitytojai matytų, kokios knygos dalyvauja akcijoje.

Stende pateikiama informacija apie Metų knygos rinkimuose dalyvaujančias vaikų ir paauglių knygas bei jų autorius. Čia galima pamatyti kiekvienos knygos viršelį, paskaityti knygų ištraukas, rašytojų biografijas.

 

Jau perskaitę akcijos knygas ir norintys balsuoti už patikusią knygą, šalia stendų ras pakabintą dėžutę, į kurią gali įmesti lapelį su patikusios knygos pavadinimu.

 

Gruodžio mėnesį Mažeikių viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje įvyko pirmasis pokalbis su vaikais apie Metų knygos rinkimų akciją. Bibliotekoje lankėsi lopšelio – darželio „Saulutė“ priešmokyklinės grupės vaikai. Viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus lėlių teatro lėlės Knyga, Peliukas ir Lapė parodė vaikams inscenizuotą pasakojimą apie biblioteką ir knygas. Su Metų knygos rinkimų akcija supažindino ir rinkimuose dalyvaujančias vaikiškas knygas pristatė skyriaus vedėja Sigita Repšytė. Ji pakvietė vaikus skaityti ir balsuoti už labiausiai patikusią knygą.

 

2012 m. sausio 12 dieną Mažeikių „Ventos“ pagrindinėje mokykloje vyko Metų knygų trejetukų vaikams ir paaugliams pristatymai, kuriuos surengė Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius ir „Ventos“ pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Janina Dambrauskaitė.

 

Knygų pristatymuose dalyvavo penktų – septintų klasių moksleiviai. Vaikų literatūros skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Jūratė Grikpėdienė šeštokams ir septintokams trumpai papasakojo apie Metų knygos rinkimuose dalyvaujančias paauglių knygas, jų autorius. Ji pabrėžė, kad ši akcija yra svarbi skaitymo skatinimo programos dalis ir paragino vaikus skaityti ir aktyviai balsuoti už labiausiai patikusią knygą.

 

Vaikų literatūros skyriaus vedėja Sigita Repšytė Metų knygų vaikų ir paauglių trejetukus pristatė penktų ir šeštų klasių moksleiviams. Ji papasakojo apie šių knygų autorius, paskaitė ištraukų, supažindino su balsavimo taisyklėmis ir paragino vaikus skaityti, o už labiausiai patikusias knygas balsuoti.

 

Šios knygos buvo pristatytos ir Viešojoje bibliotekoje apsilankiusiems Kalnėnų pagrindinės mokyklos 7 – 9 klasių moksleiviams.

 

Akcijoje dalyvauja šios ekspertų komisijos pasiūlytos knygos:

 

Vaikams

Kęstutis Kasparavičius. „Mažoji žiema“;

Vytautas V. Landsbergis. „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“;

Violeta Palčinskaitė. „Muzika troliui“.

 

Paaugliams

GintarėAdomaitytė. „Paklydusi pasaka“;

Akvilina Cicėnaitė. „Mano tėtis ir kiti nesusipratimai“;

Gendrutis Morkūnas. „Iš nuomšiko gyvenimo“.

 

Balsuoti už labiausiai patikusias knygas galima internetu http://metuknygosrinkimai.skaitymometai.lt/index.php?1852296295 arba elektroniniu paštu metuknyga@lrt.lt.

 

Balsuojant reikia nurodyti savo vardą, pavardę ar slapyvardį ir kontaktus (telefono numerį).

 

Balsavimas vyks iki 2012 m. vasario 17 d. Laureatai tradiciškai bus apdovanojami Vilniaus knygų mugėje 2012 metų vasario mėnesį. Prizų gali tikėtis ir burtų keliu atrinkti balsavime dalyvavę skaitytojai bei grupes akcijoje dalyvauti organizavę mokytojai ir bibliotekininkai.

 

Mažeikių raj. viešosios bibliotekos informacija

 

{parasas}