Šventinės parodos Mažeikių viešojoje bibliotekoje

Ar Kalėdų eglutė turi būti tikra, ar gali būti ir kitokia? Mažeikių viešosios bibliotekos periodikos skaitykloje veikiančioje parodoje „Kalėdų eglutė: originalių variantų beieškant“ galite pamatyti įdomių paveikslėlių. Tai eglučių, pagamintų iš popieriaus, plastiko, stiklo, siūlų, knygų, daržovių, saldainių, butelių ir kitų įvairių medžiagų bei produktų, „portretai“.

 

„Kartais jis sugraudina, kartais sukelia sentimentus, kartais priverčia nusišypsoti ar net skardžiai nusikvatoti. Kad ir kaip būtų, aišku viena – gauti atviruką visada malonu. Ypač šiais naujųjų technologijų laikais“ – neseniai buvo rašoma viename dienraštyje. Paroda „Seni ir nauji sveikinimų atvirukai“ primins šį dar visai neseniai buvusį vieną populiariausių sveikinimo būdų. Seniausias parodos eksponatas – atvirukas, kuriame sveikinimas šv. Kalėdų proga rašytas 1951 m.

„Pasveikinkim vieni kitus, juk tai daryti šitaip lengva“ – populiarios dainos žodžiais kviečia muzikos ir meno skaitykloje veikianti paroda, kurioje eksponuojamos įvairios knygelės su sveikinimų ir linkėjimų tekstais, eilėraščiais ir prasmingomis mintimis apie gyvenimą ir skubantį laiką. Tad jei sveikinimams pritrūkote žodžių – šiose knygelėse jų atrasite.

Kalėdos – stebuklų metas. O stebuklus kurkime patys, prisimindami senovines ir kurdami naujas tradicijas. Paroda „Kūčių ir Kalėdų naktį įženkite į paslapčių pasaulį“ vaikų literatūros skyriuje supažindina su Kūčių vakaro papročiais, burtais, žvakių spalvų reikšmėmis.

 Mažeikių viešosios bibliotekos informacija

 

{parasas}