Akcija „Būk matomas – būsi saugus“

Gruodžio 14 dieną, Telšių apskrities Mažeikių rajono policijos komisariato Prevencijos poskyris Krakių pagrindinėje mokykloje organizavo akciją „Būk matomas – būsi saugus“.

Akciją pareigūnai pradėjo anksti ryte, pasitikdami į mokyklą ateinančius mokinius. Jų tikslas buvo pažiūrėti, ar mokiniai mokyklą pasiekia saugiai, ar turi šviesą atspindinčius ženklus, liemenes. Deja, teko nusivilti, kadangi iš 59 pasitiktų mokinių net 27 neturėjo.

 

Pareigūnai pravedė paskaitą apie saugų eismą kelyje, atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių svarbą tamsiuoju paros metu, taip pat išdalino mokiniams atšvaitus.

 

Šviesiuoju paros metu įvyksta gerokai daugiau eismo įvykių, į kuriuos patenka pėstieji, tačiau jų žūsta beveik dvigubai daugiau esant blogam matomumui. Dažniausiai pėsčiuosius transporto priemonės partrenkia ir mirtinai sužaloja neapšviestuose kelio ruožuose, kai jie eina per važiuojamąją kelio dalį, važiuojamąja dalimi ar netikėtai į ją įeina (įbėga). Todėl būtina naudoti atšvaitus, ryškiaspalves liemenes, važiuoti dviračiais (vežimais), prie kurių turi būti pritvirtinti atšvaitai.

 

Policija įspėja miesto, rajono gyventojus ir svečius būti atsargesniems pėsčiųjų perėjose, apdairesniems prieš žengiant į važiuojamąją kelio dalį.

 

Mes visi esame atsakingi vienas už kitą, taip pat ir už vaikus keliuose. Būkite matomi ir saugūs kelyje!

 

Mažeikių raj. PK informacija

 

{parasas}