Įdaryti pievagrybiai

Patiekalui reikės:

20 vidutinio dydžio pievagrybių (apie 600 g);

druskos.

Įdarui reikės:

200 g veršienos arba kiaulienos smegenėlių;

nedidelio svogūno;

1 valgomojo šaukšto citrinų sulčių;

1 valgomojo šaukšto susmulkintų petražolių lapelių;

druskos;

pipirų;

1 valgomojo šaukšto sviesto.

 

Gaminimas

                
Nuplaukite pievagrybius, nusausinkite ir nupjaukite kotelius. Kepurėles nulupkite ir apvirkite (10 min.) pasūdytame vandenyje. Paskui išimkite ir nuvarvinkite.

 

Paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepinkite smulkiai supjaustytus pievagrybių kotelius, išimkite juos ir sudėkite į lėkštelę. Smegenėles sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite citrinų sultimis bei užpilkite verdančiu vandeniu. Po 2 min. išimkite, nulupkite plėves.

 

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai sutarkuotą svogūną. Paskui sudėkite smegenėles ir dar kepkite 2–3 min. Sudėkite pakepintus pievagrybių kotelius, petražolių lapelius, išmaišykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

 

Pievagrybių kepurėles pripildykite įdaru, sudėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ir 10–15 min. kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje.

 

Skanaus!

 

{parasas}