Pirštinių paroda Mažeikiuose

Mažeikių viešosios bibliotekos salėje visą spalio mėnesį bus eksponuojama mažeikiškės Reginos Grigorčiukienės megztų raštuotų pirštinių paroda „Senamadiška?“ – „Šiuolaikiška!“.

Artėjant šaltajam metų sezonui pats laikas pasirūpinti šiltesniais apdarais. Ar kumštinės raštuotos pirštinės yra senamadiškos, ar šiuolaikiškos? Nuspręsite patys, jeigu apsilankysite mažeikiškės Reginos Grigorčiukienės megztų pirštinių parodoje.

 

„Purios vilnos kamuolėlis ir virbalai, truputis kantrybės ir fantazijos… Dar įpinkime šviesių minčių ir emocijų. Ką turime? Ogi žavias kumštines pirštines, kurias su didele meile ir darbštumu mezga mūsų Mama ir Močiutė – Regina Grigorčiukienė“, – rašoma parodos pristatyme.

 

Raštuotos, spalvingos pirštinės numegztos laikantis žemaitiškų tradicijų. Parodoje eksponuojamos ir anksčiau numegztų pirštinių nuotraukos, pateikiama informacija apie pirštinių istoriją, raštų reikšmes, smulkiosios tautosakos kūrinėliai apie pirštines.

 

„Tu numegzk man, Mama… jaukias, vilnones, raštuotas, šildančias kūną ir sielą, paprastas lietuviškas pirštines…“, – kviečia parodos rengėjai.

 

Kviečiame aplankyti.

 

Mažeikių viešosios bibliotekos informacija

 

{parasas}