„Mažeikių“ komandos vadovas: mums svarbu, kad komanda būtų draugiška ir vieninga

Rugsėjo pirmąją, kuomet vaikai rinkosi į mokyklas ar darželius, „Mažeikių“ krepšininkai rinkosi į pirmąją komandos treniruotę šiame sezone. Rytinėje treniruotėje mažeikiškiai dirba lauke, tuo tarpu vakare dažniausiai pluša „Ventos“ mokyklos sporto salėje.

Pernai itin vėlai sudėtį surinkusiems „Mažeikiams“ reikėjo laiko įsivažiuoti, tačiau šiemet situacija visai kitokia.

 

„Praėjusio sezono pradžia buvo permaininga, nes vėlai užsitikrinome „ORLEN Lietuva“ paramą ir komandos komplektaciją vykdėme paskubomis. Šiemet situacija geresnė, turėjome laiko apgalvoti, kokią sudėtį norėtume matyti“, – teigė „Mažeikių“ vyriausiasis treneris A. Rudys. Fizino rengimo treniruotėse ir būsimų varžovų analizę jam padeda atlikti komandos vadovas Giedrius Petrulevičius.

 

„Šiemet turime kiek kitokią komandą, mažiau priekinės linijos žaidėjų. Bet kokiu atveju, kaip visada savo žaidime akcentuosime gynybą. Pradėję žaisti pamatysime, kaip komandai sekasi vykdyti keliamus uždavinius. Čempionate kažkokių galutinių tikslų nekeliu – stengsimės laimėti visas rungtynes namie ir kiek galima daugiau jų išvykose. Pradžioje norime kaip galima geriau pasirodyti reguliariajame sezone, o paskui kausimės dėl kiekvienos pergalės atkrintamosiose“, – kalbėjo 48-erių metų komandos strategas A. Rudys.

 

Apie artėjantį sezoną mintimis pasidalino ir komandos vadovas Giedrius Petrulevičius.

 

– Komandos biudžeto dydis nulemia daugelį dalykų. Ar šiemet esate turtingesni?

 

– Taip teigti negalima. Džiaugiamės, kad turime pritarimą dėl rėmimo iš „ORLEN Lietuva“ vadovybės. Ši įmonė yra generalinė mūsų rėmėja. Pinigų dar negavome, bet liko suderinti tik formalumus. Taip pat tikimės, kad mus parems Savivaldybė bei vietos verslininkai. Biudžeto dydis, manau, bus panašus kaip ir praėjusį sezoną.

 

– O koks buvo praėjusį sezoną?

 

– Maždaug apie 450 tūkst. litų.

 

– Ar planuojate naujų pirkinių iki sezono pradžios?

 

– Ieškome pastiprinimo centro pozicijoje. Konkrečiai nieko negalime atskleisti, bet gali būti, kad tai bus legionierius. Komandoje kol kas turime vieną, o NKL taisyklės leidžia du.

 

– Biudžetas panašus kaip ir praėjusį sezoną, kada nužingsniavote iki finalo. Kokius tikslus keliate komandai?

 

– Šiemet turėjome daugiau laiko formuoti komandai nei pernai, kai optimalią sudėtį surinkome tik po Naujųjų metų. Kiek tai duos naudos, pažiūrėsime prasidėjus čempionatui. Mes su treneriu Aloyzu Rudžiu atidžiai rinkomės naujus komandos narius. Atsižvelgėme ne tik į žaidėjų fizines galimybes, bet ir į žmogiškąsias savybes. Mums svarbu, kad komanda būtų draugiška ir vieninga. Paskutinių trijų sezonų seka – dvi trečiosios ir viena antroji vietos – perša mintį, kad laikas tapti NKL nugalėtojais. Pernai to nepavyko padaryti, tad esame nusiteikę kovoti dėl šio tikslo šiemet.

 

{kk}