Marškinėlių pardavėjai Kaukėną pavertė Cocainu

Užsienietis svečias niekaip neištaria Lietuvos rinktinės krepšininkų vardų? Padovanokite jam neįprastus marškinėlius, kur, tarkime, R. Kaukėno pavardę padės atsiminti ne kas kita, bet kokainas.

Tokią neįprastą idėją rinkai pasiūlė Dffrnt.lt, tiesa, savo produktą kol kas pristatanti tik socialiniame tinkle „Facebook“. Idėja krepšininkus susieti su kokainu, Dzeusu, banginiais ir tunu kilo Audriui Dargužiui.

 

„Mintis atsirado perskaičius krepšinio tinklaraščio „Trys su nesportine“ nuorodą apie NBA žaidėjų pravardes. Šimtuko viduryje atsidūrė tuomet Indianos klube žaidusio Jasikevičiaus pravardė – Jazzy cabbages. Todėl už šį šedevrą autorystės negaliu prisiimti. Tik už „apipavidalinimą“. Taip ir kilo mintis – kodėl gi nepabandžius pravardžiuoti ir kitų rinktinės žaidėjų“, – pasakojo A. Dargužis.

 

Vyras, ruošdamas marškinėlius, vardus galvojo taip, kad susidarytų kaip įmanoma logiškas žodžių darinys.

 

„Žinau, kad viena reklamos agentūra, dirbanti su „Eurobasket“ komunikacija, beveik tuo pat metu išleido panašaus tipo plakatus, padedančius užsieniečiams tarti krepšininkų pavardes. Tačiau skirtumas toks, kad ten pavardės suskiemenuotos labiau atsitiktiniais žodžiais, o „Dffrnt“ tikslas – ne palengvinti patį tarimą, o iš lietuviškos pavardės sukurti anglišką pravardę. Palyginimui: Love-Renault-we-choose ir Quiche-toffees Lovely-noni-juice (vert. kišas, irisai ir skanios noni sultys; noni – egzotiškas vaisius). Likę trys iš penketuko skamba taip: Martynez Pot-zeus, Rimantas Cocaine’as ir Yonas Whale’n’tunas“, – kalbėjo verslininkas.

 

A. Dargužio teigimu, kol kas žmonės į tokią idėją reaguoja pozityviai, jokių pasipiktinimų nebuvo. Tačiau tikimasi sulaukti visokių reakcijų, nes bandoma kažkiek pasijuokti ne iš bet ko, bet iš lietuvių krepšininkų, kurie, kaip žinia, mūsų tautiečių yra laikomi kone šventomis karvėmis.

 

„Verslas iš to menkas. Pavadinkime tai kūrybiniu eksperimentu, į kurio reklamą kol kas buvo investuota lygiai nulis litų. Idėja marškinėliams kilo iš dalies ir dėl to, jog pats nesimpatizuoju visai tai žalių ir geltonų marškinėlių mišrainei. Vienas iš tikslų buvo paleisti Dffrnt.lt, bet sumanymo eigoje supratau, kad sukurti interneto puslapį – daug sunkiau nei sugalvoti pravardes“, – idėjos užkulisiais dalijosi A. Dargužis.

 

Vyrui kol kas neteko sulaukti ant marškinėlių užfiksuotų krepšininkų reakcijos. Tačiau A. Dargužiui būtų ypač įdomu išgirsti, ką apie tai mano Rimantas Kaukėnas ir Martynas Pocius.

 

„Esu įsitikinęs, kad Kšyštofas įvertintų humorą. Einu į trejas rungtynes, reiks pasipuošti – gal pastebės“, – juokėsi vyras.

 

{alfa2}