Mažeikiškė iš vaisių daro skulptūras (foto)

Žmonės yra skirtingi, tad ir jų pomėgiai skiriasi. Vieni mėgsta sportuoti, kolekcionuoti, kiti šokti, dainuoti, treti skaityti.

Neseniai infoMažeikių.lt kalbinta Mažeikių švietimo centre administratore dirbanti Lina Videckienė pasakojo apie savo pomėgį puršti paveikslus aerozoliniais dažais, bet pasirodo ši moteris turi ir daugiau talentų, daugiau pomėgių.

 

Šįkart paprašėme Linos papasakoti apie vaisių puokštes, kurias moteris su malonumu daro ne tik sau, bet ir artimiesiems, draugams.

 

Lina, kaip Jums kilo idėja pjaustyti vaisius, daryti iš jų puokštes?

 

Netyčia internete pamačiau išpjaustytą drakoną iš arbūzo, pamaniau, kad tai labai įdomu ir gražu. Po to pradėjau labiau tuo domėtis ir radusi pamokėles, pati pradėjau pjaustyti. Aišku, pirmi bandymai buvo nelabai vykę, bet tik viena paguoda, kad tai kas nepavykdavo, buvo galima suvalgyti. O tas drakonas, tai mano siekiamybė, labai norėčiau išmokti kurti tokius šedevrus, skulptūras iš vaisių.

 

Kiek laiko tuo užsiimate?

 

Pradėjau šių metų pradžioje. Pirmiausia pradėjau pjaustyti melionus, bet žiemą prabanga tokius vaisius pjaustyti. Kai pasitaikydavo kokia proga, vietoj gėlių dovanodavau išpjaustytą melioną, o vėliau ir daugiau vaisių įkomponuodavau.

 

Kiek laiko trunkate išpjaustyti vaisių?

 

Priklausomai nuo to, ką noriu padaryti ir iš kokio vaisiaus. Rožes jau greičiau išpjaustau ir trunku nuo 30 min. iki 2 val., o jei norisi ko nors įdomesnio, tai trunka ilgiau, nes kai pradedi, nežinai kaip pavyks.

 

Iš kokių vaisių darote puokštes?

 

Priklausomai nuo sezono. Nes, kaip ir minėjau, žiemą arbūzai, melionai brangūs, o vasarą pigesni ir didesnis pasirinkimas. Bandžiau pjaustyti paukščius iš baltųjų ridikų, morkų, bet mieliau renkuosi arbūzus.

 

Kur semiatės idėjų?

 

Kai pamatau vaisių, pasižiūriu į jo formą ir tada pradedu galvoti ką iš jo galima padaryti. Kažkiek idėjų ar pjaustymo technikos semiuosi iš interneto, bet dažniausiai idėjos, mintys gimsta proceso metu. Kiekvienas arbūzas, melionas vis kitoks, tokio pat stengiuosi nedaryti, nes man pačiai būtų neįdomu.

 

Ar dažnai tenka puošti savo ar artimųjų vaišių stalus?

 

Pastaruoju metu tai tenka daryti dažnai, nes tai ir gražu, ir skanu. Smagu, kai mano pjaustyti arbūzai, melionai ar kitokios vaisių puokštės puošia vestuvių stalus. Teko iš meliono berniukui ir mašinytę išpjaustyt, tik, mano nuomone, nelabai pavyko, mat reikia didesnio įdirbio. Tikiuosi ateityje gims didesni šedevrai.

 

Ar vaisių puokštes darote tik tam tikromis progomis ar puošiate ir kasdienį stalą?

 

Tenka ir namuose pasipuošti kasdienį stalą, nes pati noriu tobulėti, bandyti kažką naujo. Mano dukros tik ir džiaugiasi, kai leidžiu vėliau tą grožį supjaustyti ir suvalgyti. O kai pjaustau, tai stovi šalia ir laukia, kur kokį didesnį gabaliuką išpjausiu – tuoj pat suvalgo. Labiausiai vaikai pamėgo arbūzo krepšelius, iš kurių vaisius galima imti ir valgyti.

 

Ar teko kam nors padovanoti savo kūrybos vaisių puokštes?

 

Taip, teko. Ir dažniausiai jau užsiprašo iš anksto, ne gėlių, o vaisių puokščių. Ir dėl to esu labai laiminga, kad įvertina mano darbą, mano kūrybą, mano sugaištą laiką.

 

InfoMažeikiai.lt dėkoja Linai Videckienei už sugaištą laiką ir linki visokeriopos sėkmės darbe, gyvenime ir kūryboje. Tikimės, kad Jūsų kūrybos vaisių puokštės puoš dar ne vieną vaišių stalą!

{galerija/}2011-08-18_vaisiai{/galerija}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{parasas}