Knygynų tinklas „Pegasas“ sekmadieniui rekomenduoja Scott W. Cohen knygą „Valgo, miega ir kakoja“

Daktaras Scott W. Cohen, remdamasis savo kaip gydytojo ir kaip tėčio patirtimi, knygoje „Valgo, miega ir kakoja“ aptaria viską – nuo pasiruošimo naujagimio atėjimui iki pranešimo mažyliui apie būsimą broliuką ar sesutę.

Čia išsamiai aptariami vaiko raidos klausimai, strategijos, mitai ir įvairūs niuansai. Knyga patraukli ir įdomi autoriaus įžvalgomis, į pagrindinius jauniems tėvams rūpimus klausimus atsakoma paprastai ir aiškiai.

Kokį kietą maistą į kūdikio valgiaraštį turėtume įtraukti pirmiausia? Kaip dažnai vaikutis turi miegoti? Kodėl staiga sukarščiavo? Kodėl verkia, kai, rodos, nėra priežasties? Kodėl išbėrė mažylio galvos odelę? Kada negalavimus galime gydyti patys ir kada jau metas kreiptis į gydytojus? Ieškant atsakymų į šiuos ir panašius klausimus, Scott W. Cohen knyga „Valgo, miega ir kakoja“ jums bus puiki pagalbininkė.

 

Nors žmonija jau labai ilgai augina vaikus, šiame pervargusių, perdėm vaikų auklėjimu besirūpinančių žmonių amžiuje kai kurie tėvai ir gydytojai įtikins jus, kad vaiko priežiūra reikalauja sistemiškų apskaičiavimų, tikslių tvarkaraščių ir tunto ekspertų.

 

Manau, kad geriausias auklėjimo būdas yra žinojimu grįstas sveikas protas. Noriu, kad pirmaisiais kūdikio metais nusišypsotumėte, pamatę žalias vaiko išmatas, užuot sunerimę; kad ramiai žvelgtumėte į 39 °C rodantį termometrą žinodami, kad viskas bus gerai, ir patikėtumėte, kad kūdikis išmoks miegoti visą naktį, visiškai dėl to nepykdamas.

 

APIE AUTORIŲ

 

Scott W. Cohen – garsus anglų gydytojas-terapeutas, pediatrijos srityje pritaikęs savitą ir naują filosofiją. Jis sukūrė tam tikrą mokymo  programą jaunoms šeimoms, kur dalinasi savo žiniomis bei patarimais, kaip užauginti sveiką vaiką patiriant kuo mažiau įtampos ir streso.

 

Daug apdovanojimų pelnęs pediatras Scott W. Cohen, pats tapęs tėčiu, per pirmuosius tėvystės metus parašė knygą, kurioje suderino gydytojo ir pirmakarčio tėvo patirtį.

 

Scott W. Cohen deklaruoja sveiko proto tėvystę. Naujausios mokslo ir medicinos žinios išties svarbios, kai kalbame apie vaiko sveikatą ir gerovę, tačiau šie klausimai neturėtų slopinti džiaugsmo auginti kūdikį. Vaiką reikia auklėti taip, kad jaustumėtės jaukiai, o jūsų šeimai tai atrodytų priimtina. Patikėkite: toks požiūris tikrai teiks laimės, nors netrūks ir iššūkių.

 

{pegasas2}