Kaip atostogauti ir taupyti?

Kaip keliauti ir taupyti pinigus šiuo finansiškai sunkiu laikotarpiu? Pateikiame patarimų, kurie leis neatsisakyti atostogų ir neužsikrauti ant pečių sunkios skolų naštos.

Tiesa, taupyti lengva nebus, reikės riboti savo poreikius. Kadangi skirtingi žmonės pasiryžę taupyti skirtingai, sudarėme tris skirtingus taupymo planus. Išsirinkite jums tinkamiausią ir sutaupykite atostogaudami.

 

Turintiems laiko. Jums tiks šis būdas jei esate vienas tų laimingųjų, kurie nebijo keliauti be pinigų ir be vargo atsisako nemažas sumas kainuojančių patogumų. Šis būdas ypač tinka į pensiją išėjusiems žmonėms, moksleiviams, turintiems ilgas vasaros atostogas ir darbuotojams, kurių darbo grafikas laisvas.

 

Strategija:

 

Atostogas pradėkite planuoti dar sausio ar vasario mėnesiais bei rinkitės sezono pradžios pasiūlymus. Kainos bus kur kas patrauklesnės, o kelionių agentūros turės, ką pasiūlyti. Jei atostogas planuojate tik dabar, tikrinkite visus paskutinės minutės pasiūlymus.

 

Derėkitės. Užsukite į kelionių agentūrą ir paprašykite pigios kelionės. Žinokite, kad išvykti gali tekti jau kitą dieną, bet už tikrai gerą kainą. Jei tą dieną jums nieko nepasiūlys, palikite savo telefono numerį ir paprašykite, kad paskambintų atsiradus pirmam geram pasiūlymui.

 

„Pigiausi“ ir geriausi mėnesiai – birželis ir liepa. Taip pat siūlome peržvelgti rugsėjo mėnesio pasiūlymus. Lapkričio kainos iš tiesų patraukliausios, bet oras, bent jau Europoje, nenuspėjamas.

 

Neturintiems vaikų, bet priklausomiems nuo darbo. Jūs neturit ilgų atostogų, be to, negalite išvykti jau kitą dieną. Kita vertus, jūs dar neturite vaikų ir galite atsisakyti kai kurių patogumų.

 

Strategija:

 

Lyginkite kainas. Skirkite laiko peržvelgti įvairiems pasiūlymams ir išsirinkite finansiškai naudingiausią. Atsisakykite agentūrų kelionių pasiūlymų ir stenkitės savo jėgomis išsirinkti sau geriausią viešbutį, lėktuvo bilietus, valgymo vietas. Taip galėsite sutaupyti tiek pinigų, kiek norėsite.

 

Keliaukite su draugais. Didelei asmenų grupei išsinuomoti kelioms savaitėms namą Prancūzijoje ar Didžiojoje Britanijoje kainuoja visai nedaug palyginti su brangiais ir perpildytais viešbučiais. Jei norite pakeliauti ir jums nebūtina jūra, išsinuomokite namą su draugais vidurio Prancūzijoje. Įsikūrę autentiškame būste, pakeliausite po vietines apylinkes, kalnus, pasimėgausite geru vietiniu maistu ir puikiu vynu.

 

Keliaukite savaitės bėgyje, o ne savaitgaliais. Lėktuvo bilietai savaičių dienomis kur kas pigesni, nes oro uostų mokesčiai tokiomis dienomis mažesni.

 

Dirbantys tėvai. Jūs ne tik saisto įsipareigojimai darbui, bet ir namų pareigos…

 

Strategija:

 

Gaminkite patys. Taip sutaupysite daug pinigų. Patariame keliauti į Ispanijos pietinius kurortus ir išsinuomoti nedidelį butą prie jūros. Ispanijos maisto parduotuvėse bei turguose įsigysite egzotinių vaisių ir jūros gėrybių už palankią kainą.

 

Prancūzijos kaimo turizmas ir gyvenimas kempinge taip pat geras pasirinkimas šeimoms, nenorinčioms išleisti daug pinigų.

 

Į kurortus prie jūros keliaukite paskutinėmis rugpjūčio-pirmomis rugsėjo savaitėmis, paprastai kainos sezono pabaigoje būna nuo 10 iki 20 procentų mažesnės.

 

Patarimai visiems turistams

 

Bilietus užsisakykite kuo anksčiau. Išskyrus paskutinės minutės pasiūlymus, kainos gali būti kur kas didesnės jei išvykti atostogų norėsite netrukus. Lėktuvo bilietų, automobilio nuomos, viešbučių kainos auga, jei užsisakyti norite greitai ir pačiame sezono įkarštyje.

 

Planuokite ir skaičiuokite. Sutaupysite pinigų teisingai pasirinkę kaip ir kur taupyti. Pavyzdžiui, kainos Turkijoje mažesnės nei Ispanijoje, tačiau skrydis į Turkijos kurortus pirmyn-atgal kainuoja apie 1200 Lt, o į Ispaniją apie 600 Lt. Be to, Turkijoje automobilių nuomos kaina dvigubai brangesnė nei Ispanijoje, tad maisto pigumas Turkijoje jums neatsipirks.

 

Nebūtinai keliaukite lėktuvu. Nepamiškite pasidomėti autobusų, keltų, traukinių bilietų kainomis. Kartais jos patrauklesnės, bei įdomesnės, jei vykstate netoli.

 

Venkite garsių kurortų. Vykdami ilsėtis į žinomą kurortą kiekviename žingsnyje mokate papildomai už jo pavadinimą.

 

Saugokitės vagysčių. Geriau išleisti daugiau pinigų, nei leisti, kad juos pavogtų. Būkite atidūs ir saugiai laikykite pinigus, kreditines korteles ir kitus vertingus daiktus. Keliaudami į tolimesnes šalis apdrauskite sveikatą.

 

{alfa2}