„Mažeikiai“ įveikė ir antrąjį uostamiesčio klubą

Futbolo klubas „Mažeikiai“ švenčia trečią pergalę šiame A lygos sezone, šįkart rezultatu 4:2(2:1) įveikti Klaipėdos „Klaipėda“ futbolininkai. Kaip ir praėjusio turo rungtynėse, mažeikiškiams ilgai įvarčio laukti nereikėjo.

Pirmasis „Mažeikių“ komandoje pasižymėjo – Antanas Bulošas, jo įvartis išvedė „Mažeikius“ į priekį, tačiau persvaros ilgai išlaikyti nepavyko, šeimininkai ją išlygina jau 32 minutę (kamuolys į vartus įėjo nuo mūsų komandos žaidėjo E. Užkuraičio). Vis dėl to kėlinį pavyksta baigti vieno įvarčio persvara, 41 min. S. Žigalov tolimu smūgiu nuginkluoja „Klaipėdos“ vartininką.

 

Antro kėlinio pradžia ne tokia sėkminga mūsų ekipai, 50 min. skiriamas baudos smūgis „Mažeikių“ baudos aikštelės prieigose, jį realizuoja Justas Vilavičius. 51 min. Gintas Podelis išbėga vienas prieš varžovų vartininką, tačiau nesiryžta smūgiuoti, o bandant kamuolį perduoti komandos draugui įsiterpia „Klaipėdos“ gynėjai.

 

Po trijų minučių jau S. Žigalov aplenkia paskutinį ginėją ir atsiduria vienas prieš varžovų vartininką, tačiau vienam iš „Klaipėdos” gynėjų pavyksta legionierių prisivyti ir jo smūgį blokuoti iš šono. Vis dėl to rezultatyviausiam mūsų ekipos žaidėjui S. Žigalov, pavyksta pasižymėti dar kartą ir smūgiu galva(63 min.) vėl išvesti „Mažeikius“ į priekį. O jau po minutės S. Žigalov iš krašto perduoda kamuolį baudos aikštelę kirtusiam G. Podeliui, kuris pelno ketvirtą komandos įvartį.

 

„Mažeikiai“ ir po šio įvarčio ginklų nesudeda – 74 min. puikią progą pasižymėti turėjo S. Žigalov, o 84 min. V. Dovbiš, nors progų išnaudoti ir nepavyksta, mūsų ekipa vis tiek švenčia pergalę rezultatu 4:2.

 

Primename, kad artimiausios rungtynės Mažeikiuose – jau ateinantį trečiadienį (gegužės 11d.) 18 valandą su Pakruojo „Kruojos“ ekipa.

 

Ateikite palaikyti savo miesto komandos.

 

Šaltinis: fkmazeikiai.lt