Įgyvendinamas projektas „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Mažeikių rajone“

Gavus paramą pagal ES 2007-2013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programos prioriteto „Aplinka ir darnus vystymasis“  priemone „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra Mažeikių rajone“ Mažeikių rajone vykdomi projekte „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Mažeikių rajone“ (Nr.VP3-3.1-AM-01-V-02-023) numatyti, pagal Mažeikių rajono bendrąjį planą, vandentiekio ir nuotekų tinklų tiesimo darbai.

 

Vandentiekio ir nuotekų tinklų tiesimo darbai vykdomi Mažeikių miesto Židikų, L. Pečkauskaitės, Vaisių, Obuolių, P. Vaičaičio, Aguonų takas, A. Baranausko, Respublikos, Laisvės, V. Kudirkos, M. Jankaus, Šiaurės, Sienos, Birutės, Žemaitės, Maironio, M. Valančiaus, Algirdo, Kęstučio, Mažeikių 100-mečio, Liaudies, Viekšnių gatvėse ir Viekšnių miesto 9-iose gatvėse.

 

Mažeikių rajone jau nutiesta apie 7 km vandentiekio ir apie 6 km nuotekų tinklų Židikų g., Liaudies g.,  Mažeikių 100-mečio g., M. Valančiaus g., Kęstučio g., Žemaitės g., Respublikos g., Maironio g., A. Baranausko g., Šiaurės g. , M. Jankaus g. , Birutės g., Laisvės g.

 

UAB „Mažeikių vandenys“ projektą vykdo kartu su partneriu Mažeikių rajono savivaldybe, kuri projektui įgyvendinti skyrė lešas nuosavo indėlio ir netinkamų finansuoti išlaidų apmokėjimui.

 

Paklojus tinklus, po Statinio pripažinimo tinkamu naudoti komisijos pripažinimo tinkamais naudoti, gyventojai pasijungę  prie tinklų pagerins savo gyvenimo sąlygas. UAB „Mažeikių vandenys“ gyventojų patogumui, supaprastino prisijungimo prie tinklų sąlygas. 

 

Dėl išsamesnės informacijos apie projektą ar prisijungimo prie naujų vandentiekio bei nuotekų tinklų, prašome kreiptis į UAB „Mažeikių vandenys“, adresu: Skuodo g. 24, Mažeikiai, telefonai: (8-443)68243 arba 68265.

 

Straipsnio autorė Inga Šostakienė

 

{parasas}