Pirma vardo raidė turi įtakos renkantis partnerį

Psichologijos mokslų asociacijos Briuselio ir Pensilvanijos universitetuose mokslininkai pranešė, kad šis apskritai žinomas dalykas turi įtakos kuriant šeimas, rašo „News of The World“.

Pirmiausiai žiūri kaip į sekso partnerius

Belgijos ir Amerikos ekspertų komanda išsiaiškino, kokios dailiosios lyties atstovių pirmos vardų raidės turi įtakos renkantis būsimą sutuoktinį. Paaiškėjo, kad merginų ar moterų vardai, prasidedantys raidėmis „I“, „A“, „S“, „R“, „Ž“, „L“ į būsimus vyrus pirmiausiai žiūri kaip į sekso partnerius.

O moterys, kurių vardai prasideda raidėmis „K“, „P“, „M“, „O“, „D“, „J“, siekia per pirmą pažintį užmegzti rimtus ir ilgalaikius santykius. Taip pat buvo išsiaiškinta, kad merginos, turinčios kitus vardo inicialus, santykiuose su vyrais pasireiškia egoizmas, pridengiantis iššaukiantį elgesį ir apsirengimo stilių. Tačiau „tos kategorijos“ merginos linkusios ilgiau išlikti paslaptingomis ir nepasiekiamomis.

Garsų derinys suformuoja neuroninį ryšį

Kol kas specialistai negali tiksliai paaiškinti tokį dėsningumą iš mokslinės pozicijos.

Tačiau jie pateikė prielaidą, kad, tikėtina, fonetiniai faktoriai priimami moterų galvos smegenyse kaip atitinkami personažai. T.y. garsų derinys ir skambesys, į kurį atsiliepia merginos, suformuoja neuroninį ryšį, siunčiantį signalus į centrus, atsakingus už analizę ir kontrolę įvertinant priešingos lyties atstovus. Pranešama, kad eksperimente dalyvavo 159, 20-53 metų moterys. Po kiek laiko psichologai rengiasi atlikti tokį pat tyrimą ir tarp vyrų.

 

{alfa2}