Mažeikiai muša daugiabučių renovacijos rekordą

Dar vieno sovietmečiu statyto daugiabučio namo Mažeikiuose gyventojai ateinantį šildymo sezoną už šildymą mokės mažiau. Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pasirašė įsakymą, kuriuo skiriama Europos Sąjungos fondų parama Mažeikių rajono savivaldybės pateiktam projektui, pagal kurį bus atnaujintas daugiabutis namas Vileišio gatvėje.

 

„Pagal Europos Sąjungos lėšomis remiamų projektų skaičių, Mažeikiai yra vienas iš pirmaujančių rajonų: vien praėjusiais metais čia buvo įgyvendinama net 18 daugiabučių atnaujinimo projektų už daugiau kaip 16 mln. litų. Tai puikus pavyzdys kitoms šalies savivaldybėms, kaip įsisavinant Europos Sąjungos lėšas, galima pasirūpinti savo gyventojais“, – teigia vidaus reikalų ministras R. Palaitis.

 

Įgyvendinant Europos Sąjungos fondų lėšomis remiamą projektą, numatoma atlikti įvairių pastato sistemų modernizaciją, planuojama įstiklinti balkonus, pakeisti radiatorius, apšiltinti lauko sienas, rūsio perdangą, rekonstruoti  karšto ir šalto vandens tiekimo, šildymo, nuotekų ir elektros instaliacijos sistemas, suremontuoti laiptines, vėdinimo sistemas. Taip bus sumažintos gyventojų išlaidos būsto šildymui bei kitoms komunalinėms paslaugoms, o taip pat sumažės name esančių šildymo bei elektros sistemų avarijų tikimybė.

 

Viso projekto vertė – daugiau kaip 504 tūkst. litų, iš jų per 429 tūkst. litų sudaro Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos.

 

Šiuo metu Mažeikių mieste renovuojami 26 daugiabučiai namai už daugiau kaip 20 mln. litų. Tai – trečdalis visoje Lietuvoje Europos Sąjungos lėšomis įgyvendinamų daugiabučių modernizavimo projektų.

 

Vidaus reikalų ministerijos informacija

 

{parasas}